Puan vermedi·170 syf.····Okunma: 07 Mart 2020 13:30 Yazar, kurucusu olduğu 'lagoterapi' ( hayata pozitif ve iyimser bakma )kavramını Ikinci Dünya Savaşı sırasında Auschwitz denilen 4 milyondan fazla tutsağın esir edeilgi Nazi Toplama Kampındaki deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyor.
Öyle bir kamp ki, ordaki tutukluların arzuladığı şey ; ekmek, ılık banyo ve sigara. Ama gördükleri muamele hıc insanca değil. En basit örneği , yürüyüş sırasında bitkin düşen bir mahkumun tekmelenerek yerden yere vurulması. Bir şekilde oraya alışıyorlar, alışınca çoğu şey gözlerine kötü görünmüyor artık. Hayalleriyle yaşıyorlar çoğu zaman , ordan kurtuldukları, ailelerine kavuştukları, ordan mutlaka kurtulabilecekleri anı kovalıyorlar tabi hastalıklardan sağ çıkabilirseler.
Oldukça düşündürücü bir kitap o kadar olumsuzluklara rağmen yine de umut edebilmek , hayal kurabilmek zor olsa gerek ama ordan kurtularak bunu başarmış yazar.
Arka kapakta yazan 'Insani insan yapan nedir ?' kitabı okuduğunuzda muhtemelen cevabını bulabileceğiniz bir soru .