···Okunma: 06 Mart 2020 18:22 Kitap Dünyam Maraton grubu ile birlikte okuduğumuz Falaka kitabının dili oldukça akıcıydı. Sanki Ahmet Rasim ile karışıklıklı kahve içip çocukluk anılarını dinliyormuş hissi verdi. Falaka dönemi açısından ansiklopedik bilgiler taşıyor. Osmanlı dönemindeki mektep sistemi, ezberci eğitim anlayışı, dayakla her şeyin çözüleceği düşüncesinden günümüze doğru geldiğimiz noktaya bakınca bizi bu günlere gelmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çok teşekkür ediyorum. Her ne kadar Ahmet Rasim falaka ile dövülmemiş olsa da psikolojik olarak bundan çok etkilendiği aşikar. Ayrıca öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu onların davranışlarının bizler üzerinde etkilerini da burada görebiliyoruz. Ahmet Rasim sevdiği hocalarını minnetle anarken, sevmedikleri hiç aklına bile gelmiyor. “Amin Alayı” geleceğini çok sevdim keşke bizde de buna benzer etkinlikler olsa. Ahmet Rasim’in o zamanlar yeni yeşillenen İzafiyet teorisinden bahsetmesi benim de kalbimde kelebeklerin uçmasına sebep oldu. Dönem okumaları yapmak o dönemi daha yakından tanımak açısından oldukça güzel oluyor.