2020 11. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2020 00:58
Uçağı bozulan yazar çölde küçük prens ile karşılaşır. Küçük prens soru sormaya meraklıdır, cevabını alana kadar tekrarlar durur. Uçağı bozulan adamdan bir koyun çizmesini ister ve anılarını anlatmaya başlar. Farklı gezegenler ve farklı insanlar görmüştür. Yaşadığı gezegen mi? 1 çiçek 3 yanardağ ama 1 tanesi sönmüş ve onu oturmak için kullanır. Geri kalan 2 aktif yanardağı ise kahvaltısını ısıtmak için kullanır. Yukarıda farklı gezegenler gördüğünü söylemiştim ve o gezegenlerde ki kişilerden bazıları; Kral, iş adamı ve palyaço gibi karakterize edilmiş ve bu karakterlerden ders çıkarılması istenmiştir. Kitap hem çocuklar hemde yetişkinler için yazıldığını kitabı okumaya başladığınız zaman anlıyorsunuz. Çünkü çocuklar için anlatım, yetişkinler için hayata dair sözler var. Aşağıda birkaç örnek verdim. Tabikide çocuklar için de sözlerdir ama yetişkinlerin daha net anlayacağı ve sorgulayacağı cinsten. Size ufak bir soru: "Koyun çiçeği yedi mi, yemedi mi?" . "Ama gözler kör. Yüreğiyle bakmalı insan." . "Evrenin sonsuz olmasının bir anlamı var, doyumsuzluğun sınırı yok." . "Kendini yargılamak, başkalarını yargılanmaktan çok daha zordur."
Küçük PrensAntoine de Saint-Exupéry · Can Çocuk Yayınları · 2015280,1bin okunma