·408 syf.····Okunma: 09 Mart 2020 22:53 Herkese kocaman günaydın.
Kirke, Yunan mitolojisinde cadı tanrıça. Çok uzun bir süre cadı olduğunu bile bilmiyor. Doğduğu an çenesinin ve saçlarının çirkinliği ile ailede dışlanmış. Annesi Perses ile babası Helios hemen ‘bu olmamış, çok çirkin hemen daha iyisini yapalım.’ şeklinde hareket edip Kirke’yi hep görmemezlikten gelmişler. Kirke’de hep bu ortamda itaatkar bir şekilde hayatını devam ettirmiş. Annesi sesin çirkin konuşma demiş, kardeşleri üstüne basıp geçmiş. Günlerden bir gün ölümlü bir gemici ile karşılaşıyor, gel zaman git zaman onunla konuşa konuşa aşık oluyor. Ve Glaukos’u tanrı yapmayı kafasına koyuyor, soruyor soruşturuyor, imkansız diyorlar. Ama bir kere kafasına koymuş. Ve bir şekilde başarıyor. O saatten sonra ondan mutlusu yok, sanıyor ki evlenecekler, sonsuzluğu birlikte mutlulukla geçirecekler. Ama Glaukos gidiyor başkasına evlenme teklif ediyor, Kirke’ye ‘sen beni tanrı yaptın ben bu yüzden seni kardeşim gibi görüyorum’ diyor. Ve Kirke çıldırıyor. (E haklı da!) Teklif olan Skylla’ya içindeki gerçek kişiliği çıkartması için bir büyü yapıyor. Ve Skylla altı uzun bacağa ve her bir bacağın ucunda ağzında üç sıra keskin diş bulunan korkunç bir başa dönüşüyor. Vücudu on iki köpek ayağı ve bir kedi kuyruğundan oluşur.
Ve Kirke tanrılar sofrasında öne çıkıp bunu yapanın kendisi olduğunu itiraf ediyor. Güneş tanrısı Helios hemen gidip Zeus ile konuşuyor. Cezası belirleniyor, sonsuza kadar bir adada tek başına yaşaması.
Asıl Kirke hikayesi burada başlıyor.
Kitapta çok isim olmasından dolayı biraz zorlanmış olsam da, mitoloji iyi ki var!