ÖZET
Aneanesinin adını almış Müzeyyen in hayat hikayesi. Aslında ailesinden olanların da kesitli hayat hikayesi.
Annesi Meral annesini küçükken kaybetmiş. Meral teyzesiyle yetişmiş. Büyüyünce de saatçi Nejat'la evlenmiş. Hep Muzeyyenin babannesi tutturmuş onların evlenmesini. Belki de yazarın da dediği gibi oğlunun haylazliklarini örtbas etmek için. Ama biraz öyle değil. Haylazligi sonra başlıyor adamın. Aldatıyor Merali. Müzeyyen ve kız kardeşi Çiğdem i de mağrur bırakıyor. Tam aile olamıyorlar. Müzeyyen kardeşini suçluyor. Cici kız olan Müzeyyen kin ve öfke dolu biri oluyor kardeşine karşı. Sonra kader onları sıkı sıkı bir kardeşliğe itiyor.
ASIL INCELEMEM
Kitap içinde içki masasında olan kafalar binbesyuzkenki tartışma harika. Kutup Yıldızı. Büyük ay. Yelkovan akrep. Aile çay bahçesi olup boktan meze yapan ama sabit tatta olan rakı meseleleri. Harika. O bölüm harika.
Çamaşır kokan anne eli. Hazır çorbada yada başka çorbada girdap oluşturmak için yapılan o ters yön hareketi. Bakkalı ahmetin gozlugunun merceginin yaziyi buyutmesi . Gibi şeyler harika insan psikolojisi tiplemeleri.
Hamlet e olan gönderme
Kırmızı salyangoz sohbeti
Anlatılan ormanli rüya
Kalamarlar
Hay ben böyle. .. replikleri
Bazı ressamların tablolarının adlarıile olayların kesişmesi.
Okuyun bir solukta.