···Okunma: 14 Mart 2020 17:03 "Hun, İskit ve Kıpçak çevresinde gelişen Gökbörü ulamışına tanık olacaksınız. Türk Tarihi'nin mitolojik (ulamış bilgisel) kurguyla başarılı bir şekilde biylediğini göreceksiniz. Tomiris Hatun'un Türk Kraliçesi seçilmeliydi çünkü tarihimizde Tomiris'in başarısı ün kazanmıştır. Tarduş ve Taspar yerine Kıpçak ve Hun Türkçesi adlarından seçilmeliydi çünkü roman, Büyük Hun Kağanı Teoman'dan öncesi yani Tomiris Hatun'un ün kazandığı dönemde geçiyor. Şah Boran gibi bilge Pers şehzadesinin bayçar edilmesine çok üzüldüm. Şah Boran, Pers Kralı olmalıydı ve Gerçek Arinna ile evlenmeliydi. Farsça kökenli olup Yılan-Kral anlamına gelen Ejderha sözü yerine yerli sözümüz olan YALPAĞAN sözü işletmeliydi. Ayrıca farkında olmadan Barış Demirbaş'ın yoması olan Karbağan'ım, Gök Yalpağan'ına benzetmişim. Yazar ve ben farkında olmadan Taht Oyunları evreninden mi etkilendik. Bildiğimiz Yalpağanlar, od saçan ulamış bilgisel bir karakterdir. Od yerine donduran su püskürden yalpağan türü sanırsam Taht Oyunları'nda geçiyor. Ümidim; ileriki baskılarda tarihimize göre düzeltmeler olur. Her şeye rağmen yazarımız soyadı gibi 'Çırak' olduğunu unutmamalıyız ve ona şans vermeliyiz çünkü gelecek vaat ediyor. Okumanızı tavsiye ediyorum."
#BetikEli #Gökbörü #KurtlarınDirilişi #FurkanÇırak #DianWei #LeiGong #Nasren #ErYaltacuk #TarkanAyaz #Rasitem #Tarduş #Taspar #Kandemir #DiZang #Arash #GuanYu #LuBu #SayeBey #KumranYayınları