2020 8. kitabı
Okunma: 15 Mart 2020 18:32
Üniversiteden mezun olduğu gün mezuniyet balosu hayali kurarken Asya'nın hayatı tahmin edemeyeceği bir boyutta değişir. Arkadaşı Meyra'nın nişanlısı Mete'yle imam nikahı kıyılır.Bu da Meyra'nın yerine geçmesi demektir.Mete'nin elinin takılmasıyla baş örtüsü açılır ve oynadıkları oyun gün yüzüne çıkar.Mete'nin bu evliliği yapması için kendince sebepleri vardır. Asya 12 yaşındayken anne ve babasını bir kazada kaybedince onun sorumluluğunu da teyzesi üstlenir. Öyle bir eli yağda bir eli balda değil ama,adeta eziyet içinde büyütür onu.Geçmişte Asya'nın babasıyla nişanlıdır ama eniştesi kız kardeşini seviyordur. Bu hikâyede bir tek teyzenin değil Mete'nin de sırları vardır. Mete'nin dedesi kız isteme için teyzeyi arayınca olumsuz cevap alır. Kadın açıkça "umurunda olmadığını,tatile gideceğini ."söyler. Tatilde de vefat eder. Cenaze işlemleri için teyzesiyle yaşadığı eve giden Asya anne ve babasının teyzesine gönderdiği mektupları okur ve en sona bıraktığı kendi mektubunda kin, öfke dolu mektubuna bedduada ekleyerek mektuba son verir. Acaba bu hikaye nereye varacaktır? Ayla KOCA'ya ait okuduğum üçüncü kitap bu.Kendisi esasında komik, eğlenceli, esprili bir karaktere sahip.Aslında bir polisiye yazarı olup başarılı olmuş ve bu başarısını aşk romanı anlamında da taçlandırmıştır. Anlatımı gayet akıcı fakat birkaç yerde yazım hataları ve kelime hataları var. Çok tatlı, kremalı pasta tadında bir aşk romanı. Bir detayı çok aradım, tüm bu olanların sebebi Meyra görevi bitince ortadan kayboldu kız. İnsan hiç mi hesap sormaz "oyunu gerçek kıldın" diye hiç mi isyan etmez? Tek eleştirim budur.
Aşk AcıtırAyla Koca · Ren Kitap · 201882 okunma