Aşk Acıtır

Mart 2018
Ren Kitap

2021 107. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2021 23:33
Üniversite mezuniyetinin olduğu gün bir iş teklifi alan Asya başına geleceklerden habersizdir.Sahte bir evlilik yapacağını,teyzesine muhtaç olmadan hayatına devam edeceğini düşünür.Ancak işler beklenildiği gibi gitmez kendini bir anda bambaşka bir yaşamın içinde bulur. Kitabın ilk yarısı gayet güzeldi.Ancak ikinci yarısında olayların çok fazla uzatılması,uzun zaman atlamaları kitabı zorlanarak bitirmeme sebep oldu.Bu tarz durumlardan sıkılan biri değilseniz kitabı severek okuyabilirsiniz.Tavsiye ederim.
2018 44. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2018 22:07
Daha önce yazarın ilk iki kitabını okudum. Polisiye türünde kaleme alınmış çok güzel kitaplardı. Bu kitabın türü farklı, aşk. Gördüm ki; yazar bu alanda da çok başarılı bir iş çıkarmış. Asya ve Mete'nin masal tadındaki hikayesini çok seveceksiniz. Çok güzel bir kitap.
2021 163. kitabı
Esas kızımız Asya üniversite mezuniyet gecesinde halay çekmesi gerekirken hiç olmayacak bir iş teklifini kabul eder ve kendini hayatını kurtarabileceğini düşündüğü bir sahte evliliğin içinde bulur. Bu evliliği kabul etmesinin tek sebebi kendi mesleğinde bir iş bulana kadar, ailesini erken yaşta kaybedince ondan nefret eden teyzesinin yanında sığıntı gibi yaşadığı Sivas'a geri dönmemekti.Esas oğlumuz hem dertli hem dik başlı, her türlü yanlış anlaşılmanın ortasında kalan mimar Mete bey. Esas oğlumuz ise hakkını almak, yanlış anlaşılmaları düzeltmek için bu oyunun içindeydi. Her iki taraf içinde şartların uygun olduğu bu sahte evlilik nasıl ve ne şekilde sürecekti? Emin olun ortalık öyle bir karıştı ki.. Asya'nın teyzesinden ölürcesine nefret ettim. Bu neyin kini? Bu neyin inadı? Hele o Esma beni son satırlara kadar yüzsüzlüğü ile delirtti. Allah'ım oda Mete'nin eski sevgilisi şimdiki.. Spolier olmasın. Son satırlarda Asya'nın ağzına iki tokat atıp 'Allah aşkına bi gitme, bi dur, bir dinle. Bıhtık yahu!' demediğim için cok pişmanım. Ne kadar güçlü dursada habire ağlaması beni çokça sinir etti. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Onun dışında bir biri ardına gelişen tüm olayı merakla okudum. Yazarın kalemi gerçekten keyifli ve kendini okutuyor. Tam yorgunluk alacak, hızla okunacak üstüne birde keyifli bir aşk hikayesi anlatacak bir kitap arıyorsanız tavsiyemdir.
Aşk
2018 14. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2018 23:55
Okurken sıkılmadan okuduğum, sonunu heyecanla beklediğim kitaplar arasında. Aşkın zorluk varsa o zaman daha değerli daha güzel daha kalıcı olacağını düşündüren bir kitap. Seviyorsan zorluk olsa da sabırla tüm engeller kalkabilir bunu düşünüyorum artık. Günübirlik aşklara inat aşkın güzelliğine kabullenildiği gibi zorluklarının da olabileceğini anlamak gerek. Artık gerçek aşkı bulabilmenin zor olduğu bu dünyada, aşkın olması gereken halini buldum. Zaten bunu biliyordum ama bu kitapla düşüncelerimin altını çizmiş oldum.
O senin yengen
2025 4. kitabı
Şu an baktım, kitabın resmen anasını ağlatmışım. Neyse, bunu da 10 yaşındayken okumuştum. Evet… Bu da benim ilk Wattpad kitabım sayılır, bana göre öyle bir kitaptı. Bir tane köylü, Kezban bir kız var; para karşılığında koskoca Mete'yle falan... Ama yalan yok, kitap akıcıydı, okunur yani. Annem bile okumuştu. Yani, not bad.
2024 94. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2024 15:53
Yani kitaba başlarken güleceğim kısımlar olur diyordum ama o kadar bunalttı ki bitsin diye okudum kurgu iyiydi ama sürekli kızın ve oğlanın kavgalarını saçma konudan konulara atlamalariyla devam etti
1000k
2020 8. kitabı
Okunma: 15 Mart 2020 18:32
Üniversiteden mezun olduğu gün mezuniyet balosu hayali kurarken Asya'nın hayatı tahmin edemeyeceği bir boyutta değişir. Arkadaşı Meyra'nın nişanlısı Mete'yle imam nikahı kıyılır.Bu da Meyra'nın yerine geçmesi demektir.Mete'nin elinin takılmasıyla baş örtüsü açılır ve oynadıkları oyun gün yüzüne çıkar.Mete'nin bu evliliği yapması için kendince sebepleri vardır. Asya 12 yaşındayken anne ve babasını bir kazada kaybedince onun sorumluluğunu da teyzesi üstlenir. Öyle bir eli yağda bir eli balda değil ama,adeta eziyet içinde büyütür onu.Geçmişte Asya'nın babasıyla nişanlıdır ama eniştesi kız kardeşini seviyordur. Bu hikâyede bir tek teyzenin değil Mete'nin de sırları vardır. Mete'nin dedesi kız isteme için teyzeyi arayınca olumsuz cevap alır. Kadın açıkça "umurunda olmadığını,tatile gideceğini ."söyler. Tatilde de vefat eder. Cenaze işlemleri için teyzesiyle yaşadığı eve giden Asya anne ve babasının teyzesine gönderdiği mektupları okur ve en sona bıraktığı kendi mektubunda kin, öfke dolu mektubuna bedduada ekleyerek mektuba son verir. Acaba bu hikaye nereye varacaktır? Ayla KOCA'ya ait okuduğum üçüncü kitap bu.Kendisi esasında komik, eğlenceli, esprili bir karaktere sahip.Aslında bir polisiye yazarı olup başarılı olmuş ve bu başarısını aşk romanı anlamında da taçlandırmıştır. Anlatımı gayet akıcı fakat birkaç yerde yazım hataları ve kelime hataları var. Çok tatlı, kremalı pasta tadında bir aşk romanı. Bir detayı çok aradım, tüm bu olanların sebebi Meyra görevi bitince ortadan kayboldu kız. İnsan hiç mi hesap sormaz "oyunu gerçek kıldın" diye hiç mi isyan etmez? Tek eleştirim budur.
2023 49. kitabı
#arzununokudukları #okudumbitti #yorum #aşk @yazarayla_official Gülseren Alkan #alıntı "Artık anlamıştım. Aşk savaşlar kadar zaferleri de hak ediyordu. ve mutlu bir son için belki de iki tarafında yenilgiyi kabul etmesi gerekiyordu." Herkese merhabalar Ahhh aşk.. Sen nelere kadirsin. Bir sevda bir aşk yaralı iki yürek aynı yerden kaç kez sınanır? Polisiye de güçlü kalemine hayran olduğum yazardan aşk okumak da ayrı bir güzel oldu benim için. Mete ve Asya... Aşk size çok yakıştı. Tamemen masumca birkaç saatlik bir iş teklifi sonucu gerçek aşka dönen bir hikaye onlarınkisi. Asya mezun olduğu gece hayatını zehir eden hayattaki tek akrabası teyzesiyle yaşamaya yeniden dönmemek aynı kabusları yaşamamak için kabul ettiği gerçek nikahtaki sahte gelin işiyle aslında hayatının yönünü tamamen değiştirdiğinden habersizdi. Mete şimdiye kadar yeterince kandırılmış ve bir kandırılmayı daha kaldıramayacak kadar hassastı. Aşk onları evirdi çevirdi ve bambaşka bir hayata sürükledi. Samimi dili ve akıcı anlatımıyla polisiye de kendini kanıtlayan yazarımızın aşkta da çok iyi bir iş çıkardığını söylemeden geçemeyeceğim.
2018 23. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2018 16:37
Ayla hanım eserini akşam bitirdim. Okurken öylesine keyif aldım ki, gerçekten anlatımının bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim. Eserinin bana gelmesinde vesile olan can arkadaşım TC Yelizciğime çok çok teşekkür ediyorum. Eline yüreğine sağlık sevgili yazarımız, okuyucun inşallah bol olur, eserin bir çok okuyucuya ulaşır. Kitap yorumuna gelelim Miray'ın oyunu ile başlayan, sonrasında sarpa saran olaylar, acılar ve ardı sıra gelen hüzünler... Hayran kaldığım harikulade olan bir moda evi ve sarmaşıklardan olan asansòr ile yukarıdan salona hayranlıkla Asya'nın inmesi beni büyüledi Mete ve Asya'ın ergen gençler gibi komik bir şekilde mesajlaşması da keyif vericiydi Bu arada Asya ile bazı özelliklerimizin benzer olması bazen beni güldürdü Asya ile Mete'nin bir konuşmasında; erkeklerin neresine bakarsın konusu ve sonrasında Mete'ye de alışkanlık yapıp onunda bakması Mete'nin eli boş gelmek istememesi ve çiçek yerine kitapla gelmesi tek kelime ile muhteşem di Asya'ya teyzesinin yazdığı mektupta, kendi yaşadıklarından sonra hakkı varmış gibi birde beddua etmesi beni çok ama çoook kızdırdı. Yalnız; bunca yaşanan olaylar, duygusal anlardan sonra Mete'ye çok sinirlendim. Hatta gırtlaklayasım geldi. Onun davranışları, sorumsuzluğu beni delirtti. Seviyorsan sahip çıkacaksın, peşini bırakmayacaksın. Her olaydan sonra iki tarafında duygu ve düşüncelerinden sonra aldığı karaları birebir kendileri söylemesi gerekirdi. Kaçıp gitmek ile insan ne kazanabilir ki... Mutlu yaşaması gereken zamanları buzdolabı poşetine koyup derindondurucuya atmanın alemi ne ... içli köfteler gibi ara ara çıkardılar hep mutlu olacak anlarını... Tekrar yüreğine sağlık güzelim, nice yeni eserlere diyorum. Mutluluklar yüreklerimizden hiç eksik olmasın.
·304 syf.·
2026 5. kitabı
Asya mezun olduktan hemen sonra mecburen Sivas’a teyzesinin yanına dönmek zorundadır. Annesi ve babası o daha çocukken vefat etmiş ve teyzesi zorunlu olarak yanına almıştı. Üniversiteye gidene kadar teyzesi ona zindan hayatı yaşatır ancak üniversiteye gidince teyzesinden kurtulur. Mezuniyet sonrası biletini almış dönüş hazırlığı yaparken okulun zengin kızı Miray ona bir iş teklifi yapar. İmam nikahı kıyılırken onun yerine geçip onun gibi davranmasını ister. Sadece bir nikaha katılacak ve karşılığında ise cebinde parası ve yeni bir işi olacaktır. Teyzesinin yanına dönmekten kurtulduğunu düşünerek işi kabul eder. Yüzü kapalı olacağı için işin kolay olduğunu düşünür ama işler istediği gibi gitmez. Nikah kıyıldıktan sonra damat Mete gelinin Miray olmadığını fark eder. Asya olanları anlatıp bu işten kurtulmak istese de artık Mete ile nikahlanmıştır ve ailesi gitmesine izin vermez. Mete evleneceği gelinin kim olduğunu umursamaz onun için önemli olan evlenip aile mirasını almak ve şirketin başına geçmektir. Asyaya sahte bir evlilik yapmalarını teklif eder. Mete şirketin başına geçecek Asya ise maddi olarak rahatlayıp kendi hayatını kuracaktır. Asya kabul eder ve evlenirler. Evlilik sonrası olaylar başlar. Tek kelimeyle yoruldum. Mete’nin tutarsız davranışları, Asya’nın yargısız infazları. Her seferinde Asya’nın bütün hata kendisindeymiş gibi çekip gitmeleri ve sonra Mete kapısına geldiğinde yine hatalı oymuş gibi ona karşı eziklenmesi yordu beni. Liseli iki ergenin kavgaları gibi kavga edip ilk görüşmede yelkenleri suya indirmeleri beni benden aldı. Bu kadar olay yaşayıp o kadar laf işittikten sonra ilk görüşte her şeyin üstüne sünger çekip aşkından erimek nedir Asya? İnsan bi soğur yahu. Bu kadar şey yaşattı sana bu çocuk sana yılların boşa gitti ama hala Mete’nin bi üzgün

Ayla KocaYazar · 5 kitap
Malatya'da doğdu. Dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğudur. Öğrenimini hayatını Malatya'da tamamladıktan sonra 1995 yılında hemşire olarak Bursa'ya tayin oldu ve polis olan eşiyle tanışarak evlendi. Şanlıurfa ve Yalova'da hemşirelik yaptı. Yazın hayatına ortaokuldayken yazdığı şiirler ile başladığında kafiye bulmakta zorlandı ve nesre yönlendi. Lise öğrenimi sırasında okul gazetesi çıkardı ve yazdığı yazılar arkadaş çevrelerinde yoğun ilgi gördü. Aile hayatı ve mesleği dolayısıyla yazma serüvenine ara verdi. 2014'te fantastik öğeler içeren ilk romanı Kayıp Ruh Yitik Beden; 2016'da Kayıp Kurban' adlı eserleri yayımlandı. Son kitabı Aşk Acıtır ise, 2018'de yayımlandı. Halen Yalova Devlet Hastanesinde hemşirelik görevini sürdüren yazarın bir erkek bir kız çocuğu vardır. Türk Sağlık Sen'de başkan yardımcısı ve Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği üyesidir. Ayla Koca, yazma serüvenine bu dönemde bebeğine okuduğu masalları arkadaşları ile paylaşarak başlar. Ortaokul yıllarında kitap okuma ve yazma alışkanlığı ile kabuğunu kırar. 2014'de bir gün rüyasında kitapçıya gittiğini, raflarda ilk kitabı Kayıp Ruh Yitik Beden''in olduğunu ve eline aldığını görür; ve aynı yıl ikinci şansı hak edenlerin romanı diye nitelediği bu eseri yayımlanır. Fantastik öğeler ile gerçekliği aile, aşk, geçmiş, gelecek döngüsünde birleştiren yazarın ikinci romanı Kayıp Kurban (2016), ölüler ile konuşan, dokunduğu ölülerin anılarını gören bir kızın; Aşk Acıtır (2018) ise, üniversiteden mezun olduğu gün önemli bir iş teklifi alan, tanımadığı bir adamla evlilik oyunu oynayan ve aşk mücadelesinden güçlenip çıkan bir kızın hikayesidir. Çocuk tacizleri, kadın cinayetleri, organ mafyaları gibi güncel toplumsal sorunları ele alan yazar, eserlerinde olumsuzluklara karşı çıkma ve yalnız hissetmeme mesajını hayal üstülük ve astral seyahatler merkezli verir.