Arkadaşlar sizin için faydalı olduğuna inandığım bir soru üzerine düşünmenizi istiyorum? Öldüğünüzde mezar taşınıza(geride kalan insanlara bir mesaj olarak) ne yazılmasını isterdiniz?
Öne Çıkan Yorum
Asıl mesaj bu zaten
İnsan eğer var olmaktan korkuyorsa. Hayat anksiyetesi yaşıyor demektir.Bu da bireyselleşme ve bağlı olduğu insanlardan ayrılma kaygısı ile ilgili oluyor genelde. Bağlı olduğu insana gömülüp kalma duygusu aktif olup onu tekrar suçluluk duygusuyla gerisin geriye iter. İnsan bireysellikten ve onda aşırıya gitmekten korkarsa öyle bir kaygıya kapılabilir.
Çünkü insan gerçekten öldüğünü yada öleceğini hissettiği anda bakışı berraklaşıp sadece nelerin önemli olup olmadığını çok kolay ayırt edebilir bir bilgeliğe ulaşıyor. Bu bilgelik ile yaşamak insan hayatını nasıl amacı. Bunu ne kadar erken fark edersek hayatımızı o kadar erken değerlendirmeye başlayabiliriz.
"Daha yapacak çok şeyim vardı. Daha az uyuyup daha çok yaşamak isterdim. yaptığım şeyleri gözden geçirip, anlamlı olup olmadığını en başından bilmek isterdim. Gerçekten sevdiğim bir işte çalışmak isterdim. Sevdiğim insanlara onları sevdiğimi daha sık söylemek isterdim. Ellerimi kirletmeden yaşamak isterdim.
Bu yorum görüntülenemiyor
Hepinizi bekliyorum.