·188 syf.····Okunma: 18 Mart 2020 17:47 Yerdeniz Büyücüsü, Çevik Atmaca'nın yani gerçek adıyla Ged'in gururu yüzünden kendine musallat ettiği bir lanetin ve önce bu lanetten kaçışının ardından laneti kovalayışının hikayesi.
Kitap büyücülerle dolu fantastik bir kitap ama bu Ged'le benzer şeyler yaşadığımızı düşünmeme engel değil. Mesela benim de bir lanetim var, uçak laneti. Gideceğim yere bir uçuşum iptal olmadan gitmek nasip olmaz ki bu kitabı bitirişimi de bu lanetime borçluyum. Zira havaalanında 6 saat ancak kitap okuyarak geçebilir. Tabi benimki kendi ürettiğim bir lanet değil orada ayrılıyoruz Ged'le.
Tekrar kitaba dönecek olursak kitapta çok fazla betimleme okuduğumu hatırlamıyorum en azından uzun sıkıcı betimlemeler okumadığım muhakkak, okusam mutlaka hatırlardım, yine de mekan ve atmosfer çok gerçekçi bir şekilde aktarılmış. Öyle ki daha önce adalar arasında açık denizde seyahat etmediğime beni kimse inandıramaz. Bir mekanı bu kadar net hayal edebilmek için öncesinde mutlaka bir defa görmüş olmak gerekirdi çünkü. Kitabın dili de çok akıcıydı ama benim gibi size ağır gelen kitaplar arasına çerezlik niyetine koymayın pek öyle bir kitap değil. Gerisini de okuyup kendiniz görün güzel kitaptı, seriye devam edilir.