2020 5. kitabı
Hocamızdan Allah razı olsun. Dili o kadar akıcı, anlaşılır ki... Bu güne kadar okuduğum hiçbir eserinde zorluk çekmedim. Kapak sadeliği, dilin akıcılığı, içeriğin sürükleyiciliği muazzam. Hadis ilminin bir belası var ki hadis inkarcıları. Elhamdülillah hocamız bu konudaki tüm yakınmalarımı duymuşcasına bir eser ortaya çıkarmış. Eserin başında yer alan cümleyi şuraya iliştirmek istiyorum. " Bu kitap, hadis karşıtlarını ikna etmek için değil, din kardeşlerimi onların tuzağına düşmekten korumak için yazıldı." Bu cümleyi okuduktan sonra daha da bir lezzet aldım. Hocamız eserde genel olarak 'Hadisleri inkar eden' kesimin sundukları tezleri basit ve anlaşılır belgeler sunarak çürütmüş. Her konuyu başlık başlık ele almış. Ve her konunun sonunda 'Bu bahisten şunları öğrendik' kısmı ile özetlemiş. Bazen kendinizi Riyazus Salihin okur gibi hissettiğiniz oluyor :) Bu okumam bana yetmedi. Arada dönüp tekrar tekrar okumak isteyeceğim bir eser.
Hadis Karşıtları Ne Yapmak İstiyor?Mehmet Yaşar Kandemir · Tahlil Yayınları · 2018519 okunma