2020 320. kitabı
Aşkın ve savaşın anlatıldığı bir kitap Anlatımı ve konu gayet başarılı Savaş sırasında kişilerin ve toplumların psikolojisini yansıtmakta da çok başarılıAyrıca filme de uyarlanmış. Aslında yaşamın insan için bitmeyen bir savaş olduğunu ve bu savaşta yenilgi kaçınılmazdır tezini bir kez daha savunur yazar. Ama şiddet vahşet korku ve acının çizdiği bir yaşamda zaferi kahramanların yaşam karşısındaki tutumlarında arar. Bu kahramanlar yaşamın yenilgiye mahkum olduğu bir dünyada ölümle yüzyüzeyken bile cesaretlerini yitirmezler .Değerleri yıkılmış umutsuz bir dünya çizmesinde içinde yaşadığı dönemin etkisi büyüktür Hatta öyle ki yazar yitik kuşak diye anılan yazarlar içindedir. Bu yazarların yaşadıkları tarihler çok talihsiz dönemler maalesef ki. Savaşın olmadığı bir ülke yok denecek kadar az. Devletler cinnet geçirmiş bir açgözlülükle halklarını ölüme ve öldürmeye sürüklemişler. Ne acı. Keşke bu acı gerçekler birazcık değişiverse İnsan denen canavar artık bu katlimlara bir son verse. Okuyarak canavarlığımızdan kurtulabilirmişiz gibi geliyor sevgili okur. Varolun
Silahlara VedaErnest Hemingway · Bilgi Yayınevi · 19887,9bin okunma