İnsanlar artık benliklerinden ziyade sahip oldukları maddi imkanlarla toplum tarafından kabul görmeyi düşünüyor, çünkü artık kişinin topluma olan katkısını değil,sahip olduğu mala,mülke göre değerlendirme eğiliminde,kimin ne kadar para kazandığı,bindiği araba ,sahip olduğu ev artık daha fazla önem kazanmaya başladı.karakter artık ikinci plana itilmiş durumda,maneviyatımızı geliştirmemiz gerekirken,dış görünüşümüze önem vermeye başladık,giydiğimiz marka kıyafetler,taktığımız aksesuarlar bizi toplumda öne çıkarır oldu ve birçok kişide bunu benimseyip dışını süslemeye başladı halbuki içleri çürüktü.
İnsanoğlu dünyaya fazla bağlandı,aslında bu dünyada fani olduğunu ve gelip geçici olduğunu unutup dünya malına bağlandı,kimse kimsenin suratına bakmaz oldu,gerçekten komşusunun ne halde olduğunu bilenimiz varmı? En ufak şeylere bile mutlu olabilecekken ne yazık ki insanların tebessüm etmeye dahi güçleri yok.kendimizi kaybediyoruz farkında değiliz.
İhtiyacımız olmayan şeylerin ihtiyaç olduğu inandırılarak cebimizdeki son kuruşa kadar harcamak ve kredi kartı borçlarımız için kabuslar görmek zorunda değiliz.