·639 syf.····Okunma: 22 Mart 2020 13:40 İnce Memed'in ilk 2 kitabı 10 üzerinden 10'luktu. 3. Kitabı her ne kadar ilk 2 kitap kadar iyi olmasa da güzeldi ve 10 üzerinden 9 vermiştim ama serinin 4. kitabı maalesef beklediğim düzeyde olmadı ve 7\10
İlk 2 kitaba nazaran olay örgüsü yerini sürekli tekrarlanan betimlemelere ve aynı sözlere bıraktı. Özellikle Hürü Ana'nın konuşmalarında aynı lafları tekrar tekrar okumaktan çok sıkılıyordum. Yağız at hakkındaki ''Ali'nin düldülü'' ile başlayan paragraf o kadar çok tekrar edilmiş ki o kısımları çıkarıp sadece bir tanesini bıraksanız kitaptan 40 sayfa azalır belki de.
Kitapla çok alakalı olmayan karakterlerin üzerinde durmak da gereksizdi bence. Küçücük bir rolü olan karakter hakkında o kadar bilgi verilince beklenti oluşuyor o karakter hakkında ama sonradan olaya hiç dahil bile olmuyor garibim.
Keşke Yaşar Kemal bu İnce Memed serisini 3. Kitabın 200-250. Sayfalarına doğru bitirmiş olsaydı.
İlk 2 kitabın bazı kısımlarında ara ara gözlerim dolmuştu ama özellikle 4. kitapta etkileyicilik hiç yoktu. Olay örgüsü de çok azdı. Normalde 200-250 sayfalık kitap 639 sayfa yapılmış. İlk 2 kitap toplam 800 küsür sayfaydı hiç sıkılmadan okudum. Hatta bir günde 400 sayfa okumuştum üşenmeden.
Belki de 1 ve 2 çok iyi olduğu için 4 gözüme kötü gelmiştir. Neyse gene de okumanızı önerdiğim bir seridir İnce Memed serisi. Çok şey değiştirir hayatınızda.