···Okunma: 25 Mart 2020 21:31 Herkese merhaba
Bugünkü incelemem çok sevdiğim bir yazarın kitabı hakkında. Jane Austen benim yaklaşık olarak sekiz ay önce tanıştığım bir yazar olmasının yanı sıra okurken çok zevk aldığım yazarlardan biri. Mansfield Park benim yazarın okuduğum dördüncü kitabıydı. Kitabımız eğer okuduğum diğerleri ile kıyaslanacak olursa ikinci sırada(birinci sırada gurur ve önyargı var ve sanırım hep öyle kalacak) kendine yer bulur.
Kitabımıza gelirsek; kitapta üç Miss Ward' ın eş seçimleri sonucunda başlarına gelen olaylar anlatılıyor. En büyük abla olan Maria Ward gelir düzeyi orta-orta üstü bir baronet olan Sir Thomas ile evlenir, fakat kız kardeşleri onun kadar şanslı değildir. Fakat yine de çok kötü bir evliliğe kurban gitmeyen ortanca kardeş ise Sir Thomas' ın yakın bir arkadaşı olan rahip Norris ile evlenir. En küçük kız kardeş Frances ise günlerini içmek ve gazete okumakla gerçiren sıradan, özel rütbeye sahip olmayan bir adam ile evlenir. Frances' ın dokuz çocuğu olur, fakat maddi durumlarının bu kadar çocuğu iyi yerler getirmeye elverişli olmadığı açıktır. Ve bu durumda evdeki en büyük ağabeyin bir küçük kardeşi olan Fanny Price büyütülüp, yetiştirilmek üzere en büyük abla ve Sir Thomas' ın himayesine verilir.
Mansfield Park beni hayal kırıklığına uğratmayan bir kitaptı. Eğer bu kitaba ilgi duyuyorsanız kalınlığı sizi kesinlikle korkutmasın kesinlikle su gibi akıp gidiyor. Herkesi eğlendirip, hüzünlendirebileceğini düşündüğüm hoş bir kitaptı.