Aynı zamanda aynı şeyleri yaşamış iki çok yaralı insan. Elizabeth ve Tristan ( ah..) Kızımız çok sevdiği eşini kaybetmiş nerden başlayacağını hiç bilmiyor. Oğlusumuz ise tamamen kaybolmuş. Bu iki aynı duyguları farklı şekilde yasayan insan komşu olursa ne olur?
Konu bakımından öyle çok şaşırtıcı bir şey yok kitapta. Çok özgün bir konusu mu var? Hayır. Ama o konu öyle bir işlenmişti ki insanın gerçekten içi burkuluyor, kalbi kırılıyor, ister istemez o duyguları yaşayıp üzülüyor. Hiç kusuru yok muydu? Elbette vardı ve ben de bunun gayet farkındaydım. Ama o kadar güzel anlatılınca insan o kusurlara takılmıyor asla.
Başlarda herkesi rahatsız eden bir durum olmuş. Benim de gözüme bir batmadı değil ama sebeplerini anladığım için hemen geçti o his. Tristan'ın dövmeleri, oğluna olan sevgisi, Emma ve Zeus. Bütün ayrıntılarını ayrı ayrı sevdim kitabın. Özelikle tüy sahnelerine kalbimi bırakmış olabilirim. Kitabı okuyanlar ne demek istediğimi anlamıştır okuyacak olanlar ise anlayacak. Garanti veriyorum
Nihayetinde bolca dram barındıran ama aynı zamanda yeni başlangıçlara ve hayatın devam ettiğine olan inancınızı güçlendiren, efsane alıntıları olan güzel bir aşk hikayesi okudum. Şu alıntıyı paylaşmadan geçemeyeceğim; "İnsanın kalbi acırken bile aşk romanları okumasının umut dolu bir yanı vardı. Sayfalar belki bir gün yeniden iyi olabileceğimi düşündürüyordu bana. "
Kesinlikle beni anlatan bir paragraf olmuş
Kitabı çok çok çok sevdim aşırı sevdim. Siz de okuyun siz de sevin istiyorum. Bolca +18 barındırıyor beni asla rahatsız etmedi ama rahatsız olanlara tabiki ısrar etmiyorum. Çünkü neden edeyim? Siz bilirsiniz