2020 6. kitabı
Aslında bu kitap, Kadınlar Ülkesi Üçlemesi'nin ikinci kitabıdır. Ama İthaki yayınları önce bu kitabı basmayı uygun görmüş. İlk kitap "Moving the Mountain", ikinci kitap "Herland" ve üçüncü kitap "With Her in Ourland". Son kitap diğer yayınevlerinde Türkçe olarak mevcut. Seri olması okuma açısından bana bir dezavantaj oluşturmasa da sonunda devamını deli gibi merak ediyorsunuz. Kitabı okuyalı biraz oldu fakat yanlış anımsamıyorsam kitap 19. yy'da geçiyor olmalı. Üç erkek karakterimizin, bir gezi sırasında sadece kadınlardan oluşan bir ülkenin, efsaneleşerek süregelmiş söylentisini duyması ve bu ülkeyi keşfetmek için yaptıkları yola çıkma hazırlıkları ve dahi yolculukları ile kitabımız başlıyor. Daha sonrasında gerçekten böyle bir yerin varlığını keşfetmeleri ve tutsaklık süreçlerinde neler olduğu, sadece kadınlardan oluşan ülkenin nasıl var olabildiği, ne şekilde geliştiği, sosyal ve kültürel yanlarının neler olduğu, dünyaya hangi pencereden baktıkları, nasıl yönetildikleri vs. gibi sorularımıza baş karakterimiz Vandyck Jennings'in anıları aracılığı ile yanıt buluyoruz. Kitap boyunca diğer karakterlerimizden Jerry, kesinlikle kadınlara duyduğu hayranlığa gem vuramazken, Terry ise kazanılacak bir ödül muamelesi yaptığı bu bağımsız ve güçlü kadınlardan yüz bulamamaktadır. Eminim ki ben gibi okuyan her kadın bu ve benzeri sebeplerle Terry'e gıcık olacaktır. Üzücü yan şu ki bizim dünyamızın Jerry ve Vandyck'lardan çok Terry'lerle dolu olması. Son olarak kitabımızın yazarı Charlotte Hanım , feminizm hareketi için önemli bir kimse imiş. Kitabı araştırırken gördüğümden belirtmek istedim. Keyifli okumalar. :)
Kadınlar ÜlkesiCharlotte Perkins Gilman · İthaki Yayınları · 201819,8bin okunma