Hasan ali yücel klasikleri bu defa beklentiyi karşılamadı
2020 71. kitabı
Okunma: 27 Mart 2020 22:38
Oyuna diyecek yok. Oyun hakkında yeterince yorum yapılmış zaten. Ben burda çevirmeni eleştireceğim. Kitaptaki dipnotların hepsi kitabın son kısmında. 294 tane dipnot var ve çoğu şu şekilde: Bu kısım forelilerden çıkarılmıştır. Anladığım kadarıyla oyunun birkaç farklı metni var ve bunlar birleştirilmiş. E peki bizene bundan ? Hani tamam bazıları hangi oyunda hangi metinlerin olup hangilerinin olmadığını bilmek isteyebilir ama ben her seferinde öyküden kopup arka sayfaya bakıp "Bu kısım anasının gözünden çıkarılmıştır" yazısını okuyup delirmek zorunda mıyım ? Bakmadan da olmuyor ki bazı dipnotlar hikaye açısından önemli mesela bi ara sinirlenip bidaha bakmicam demiştim edgarın deli rolü yaptığını anlayamamıştım. Sonrasında hep baktım ama her bakışımda da çevirmene küfrettim. Dipnot en arkaya konulmaz kardeşim. Kitabı okuyan adam zaten ingilizce bilmediği için okuyacak. Ne yapsın hangi metinden çıkarılıp çıkarılmadığını ? Bu kitabı Kesinlikle hasan ali yücel klasiklerinden almayın. Sonra sinirden yırtar atarsınız kitabı demedi demeyin. Oyuna puanım 8 ama çevirmene puanım 4
Kral LearWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202510,4bin okunma