2020 86. kitabı
Bir kitabı okumaya başladığımızda bir çok niyetimiz olabilir; Belki bir dostun tavsiyesi, belki bir merak sonrası alınan yahut okumak için okunan bir kitap olabilir.Kitaba başladığımız an , (doğal olarak) okuyup bitirmek amacımız. Ama değerli eserleri okurken yaşadığımız çoğunlukla, her sayfayı okuyarak ilerlerken bitmesini istememek.Sizi bilmem ama ben bunu çok yaşıyorum.Heyecanla okuyor,sonunu merak ediyor ama kalan sayfaların azaldığını görünce ara vermek isteyip bitmesini istemiyorum.İşte bu duyguları yaşatan bir kitap da ''Katre-i Matem'' oldu benim için.Kitap hakkında çok fazla yorum yapmıcam sadece; İlk başlangıçta (konuyu bilmediğimiz için) sıkıcı gelen dizelerle karşılaşıyoruz. İskender Pala'nın usta kalemini bilmesem kesinlikle başlangıçtaki sıkıcılıktan dolayı okumayı bırakırdım.Tam bir sabır isteyen kitap (Başlangıçta) .Bu demek değil ki ustanın kalemi kötü.Aksine müthiş...Kitap gerçekten çok iyi kurgulanmış. Aşk, intikam, ihanet, sır gibi birçok kavramı bir araya getirip bir de bunu tarihle harmanlayabilmek gerçekten büyük maharet gerektirir ki bunu yazarımız fazlasıyla da başarmış. Kısacası mutlaka okunası kitaplarından biri.Ne kadar konusunu anlatsam okumadan anlaşılmayacaktır ki hiç bir söz O ustanın dizlerini anlatmaya kâfi değil.Okuyan arkadaşları tebrik eder, okumayanlara şiddetle tavsiye eder ve iyi ki okumuşum derim.
Katre-i Matemİskender Pala · Kapı Yayınları · 202525,6bin okunma