2020 6. kitabı
Okunma: 02 Mart 2020 23:36
Kitabın dili Zweig'ın diğer kitaplarındada olduğu gibi gayet akıcı idi. 24 saat daha ne kadar derin anlatılabilirdi bilmiyorum. 24 saatte düşünemeyeceğimiz kadar ruhsal bir devrim sığdırılmış. Kitabımız 1.tekil ağızdan kadın karakterin ağzından anlatılıyor. Bir insanın hayatının başka bir insanın hayatını etkileyerek iki karakterin de hayatının 24 saat içinde tamamen değişmesi... Binbir çeşit duygular... Kitabı özetleyecek olursam kocası ölmüş yaşını almış 2 çocuğu olan bir kadın bir kumarhanede genç ve yakışıklı bir erkeği gözlemler. Erkek karakterimiz tüm parasını sürekli kumara yatıran birisidir. O gece herşeyini kaybeder ve hayatına son vermek için kumarhaneden çıkar kadın karakter bunu tüm benliği ile hisseder ve genç adamın peşine takılıverir. İşte tam bu noktadan sonra 24 saat başlar 24 saat içinde 2 insanın duyguları hayatı ve bir çok şey değişecektir. Kesinlikle çok çok iyi bir kitaptı. Özellikle psikolojik açıdan ve hafiften siyası çatışmalar da bulunduruyordu. Bu yorumu okuyup kitabı alırsanız okumak isterseniz. Şimdiden iyi okumalar :)
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört SaatStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150,9bin okunma