···Okunma: 25 Mart 2020 16:56 Dikkat spoiler içerir.
Adı kitapta verilmeyen dedektif, Leggett ailesinden çalınan 8 tane elmas için evlerine gider. Burada bay Leggett, karısı Alice ve onun kızı Gabrielle ile beraber yaşamaktadır. Upton adında bir şantajcı tespit edilir ancak adam öldürülür. Sonrasında Leggett de öldürülür. Dain ailesinden olduğu için lanetli olduğunu düşünen Gabrielle bir manastıra yatırılır. Dedektif de yazar arkadaşı Owen Fitzstephen ile olayları tartışıp çözüm bulmaya çalışır. Ancak ölümler devam edecektir. Manastırda Dr. Reese de öldürülür. Gabrielle, sevgilisi ile evlenir ve tatile çıkar. Ancak burada da karı koca iki kişi öldürülür. Dedektif adım adım olayları takip eder. En sonunda bir bomba patlar ve Owen ağır yaralanır. Gabrielle morfin bağımlısıdır ve dedektif sert bir tedaviye başlar. Katil kimdir ve cinayetleri neden işlemiştir? Mahkemede deli numarası yapması onu kurtaracak mıdır? Dedektif bu olayı çözebilecek midir? Gabrielle sağlığına kavuşacak mıdır? Kandırılmak nasıl bir duygudur? Keyifle okunan bir roman.