Okumayı geciktirmeyiniz :)
2020 11. kitabı
Okunma: 31 Mart 2020 17:39
Eser ile ilgili beğendiğim bir incelemeyi şuraya bırakıyorum : blogdiyarbakir.com/2018/01/tutunam... Okunacaklar listemde uzunca bir süredir bekliyordu. Okurken daha önce neden okumadım diye kendime serzenişte bulunmadım değil. Kitabın hacminde, sayfa sayısından asla çekinmeyin. Okumaya başlanıldığı anda akıcılığı ile sizi alıp götürüyor.(Bazı bölümlerinde sıkıldım ama azıcık ;) ) Roman; içinde şiir, başka bir roman, oyun(tiyatro), şarkı... türlerini de barındırıyor. Çeşitli anlatım olması dikkatinizin dağılmasını önlüyor. Net bir olay yok görünse de-anladığım kadarıyla- Turgut, arkadaşı Selim’ in hayatını ve ölüm nedenini anlamaya uğraşıyor ve uğraştıkça aslında kendinin de Selim gibi tutunamayan olduğunu kavrıyor.Özellikle kitabın sonlarına doğru bunu daha çok hissediliyor. En sevdiğim anlar tabi ki Olric’li bölümler. Ki bunlar Turgut’ un iç konuşması ve bazen cesaretlendirici bazen zıtlıklarla dolu bazen yön gösterici... Konu olarak içinde aşktan, aileden, her şeye başkaldırmaktan ya da kaldıramamaktan, romantizmden, dostluktan kısacası hayatın gerçeklerinde parçalar bulabiliriz.
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202474,9bin okunma