2020 10. kitabı
Okunma: 13 Mart 2020 10:11
James Dashner benim lise yıllarımda ki en sevdiğim yazardı. İlkokuldan beri hep kitap okurdum ama ilk kitaplığımdaki kitapları almaya onun kitapları ile başlamıştım. Labirent Serisine aşıktım. Bu kitap ta lisedeyken okuduğum ama o zamanlar serisinin çıkmadığı kitaptı. Sonra seri tamamlandı ama okumak nasip olmadı tekrardan. Yıllar sonra gözüme ilişti seri, dedim artık okumalıyım. Oyun Ustası'nı lisedeyken okuduğumda baya büyülenmiştim. Ama onun üzerine çok büyük ve ağır kitaplar okuduğum için bu kitap benim için biraz basit kaldı. Tabikii çok akıcı hemen okunuyor ve heyecan hep var ama beni tatmin etmedi. Eğer lise ya da ortaokula gidiyorsanız ve sanal oyunlara merakınız varsa beklemeyin bile mutlaka okuyun bu kitabı. Dili gerçekten akıcı ve anlaşılır bir kitap. Şunu farkettim ki bazı kitaplar, bazı yaşlarda okunmalı. Çünkü insanın yaşı arttıkça hem kendi gelişiyor, hem de düşünce tarzı değişip, yenileniyor. Konusundan bahsedecek olursam; Micheal gerçek dünyadan kaçarak , SanalAğ'da arkadaşları Bryson ve Sarah'yla birlikte oyunlar oynamaktadır. Bir gün SanalAğ Güvenliği genç oyuncunun kapısını çaldığında, oyuncular arasında dehşet saçan terörist Kaine'i bulmak için onun korsanlık yeteneklerini kullanmak ister. Bu uğurda arkadaşları ile Yol'a adım atan Micheal büyük bir mücadele vererek çok fazla kayıp, acı ve yorgunluk yaşar. Bu evrende kim gerçek insan, kim sadece bir koddan ibaret ? Kitabın sonunda insanı dehşete düşürecek bir gerçekle karşılaşacaksınız. Mutlaka bu kitaba bi şans verin. Özellikle Bilimkurgu evrenine ilk adım atacaklar okumalı.
Oyun UstasıJames Dashner · Pegasus Yayınları · 20161,496 okunma