Sanal Ağ #1

Orijinal Adı:
The Eye of Minds

2017 22. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2017 08:53
bayıldımmmm, bu kadar sürükleyici bi kitap uzun zamandır okumamıştım. hemen diğer kitaplarını da okumaya başlayacağım, hem sonunu merakedip hemde bitmesin istediğim bi kataptı büyük zevk ve merakla okudum.tavsiyemdir.
2017 8. kitabı
Okunma: 12 Mart 2017 01:30
Aman Tanrım demek istiyorum. Kitap başlı başına her şeyiyle mükemmel hikayenin akıcılığı kurgusu ve sonu.Öyle güzel düşünülmüş ki bir dakika bile sıkılmıyorsunuz.Her satır gözünüzün önünde gerçekleşir adeta.Hele ki sonu..Yok böyle bir son hiç tahmin edememiştim.Son sayfaları okurken oturduğum yerde duramadım desem abartmış olmam.Bir sonraki kitabı okumayı heyecanla bekliyorum. Sanırım son zamanlarda okuduğun en iyi Bilim kurgu serisi diyebilirim.
2021 42. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2021 01:06
Labirent serisini okuduktan sonra aklıma okumak için koyduğum bir kitap serisi olmuştu. Kitabı sonunda alıp okudum ve her bir satırını iyiki okumuşum diyorum. Bu yazar bu işi gerçekten biliyor. Bilim kurgu, fantastikli, macera Allah’ım bir kitaptan başka ne beklersin? Hemen alıp okuyun kaçırmayın bu serisi.
2020 10. kitabı
Okunma: 13 Mart 2020 10:11
James Dashner benim lise yıllarımda ki en sevdiğim yazardı. İlkokuldan beri hep kitap okurdum ama ilk kitaplığımdaki kitapları almaya onun kitapları ile başlamıştım. Labirent Serisine aşıktım. Bu kitap ta lisedeyken okuduğum ama o zamanlar serisinin çıkmadığı kitaptı. Sonra seri tamamlandı ama okumak nasip olmadı tekrardan. Yıllar sonra gözüme ilişti seri, dedim artık okumalıyım. Oyun Ustası'nı lisedeyken okuduğumda baya büyülenmiştim. Ama onun üzerine çok büyük ve ağır kitaplar okuduğum için bu kitap benim için biraz basit kaldı. Tabikii çok akıcı hemen okunuyor ve heyecan hep var ama beni tatmin etmedi. Eğer lise ya da ortaokula gidiyorsanız ve sanal oyunlara merakınız varsa beklemeyin bile mutlaka okuyun bu kitabı. Dili gerçekten akıcı ve anlaşılır bir kitap. Şunu farkettim ki bazı kitaplar, bazı yaşlarda okunmalı. Çünkü insanın yaşı arttıkça hem kendi gelişiyor, hem de düşünce tarzı değişip, yenileniyor. Konusundan bahsedecek olursam; Micheal gerçek dünyadan kaçarak , SanalAğ'da arkadaşları Bryson ve Sarah'yla birlikte oyunlar oynamaktadır. Bir gün SanalAğ Güvenliği genç oyuncunun kapısını çaldığında, oyuncular arasında dehşet saçan terörist Kaine'i bulmak için onun korsanlık yeteneklerini kullanmak ister. Bu uğurda arkadaşları ile Yol'a adım atan Micheal büyük bir mücadele vererek çok fazla kayıp, acı ve yorgunluk yaşar. Bu evrende kim gerçek insan, kim sadece bir koddan ibaret ? Kitabın sonunda insanı dehşete düşürecek bir gerçekle karşılaşacaksınız. Mutlaka bu kitaba bi şans verin. Özellikle Bilimkurgu evrenine ilk adım atacaklar okumalı.
2020 13. kitabı
Okunma: 26 Mart 2020 11:06
"Ölümden daha beter şeyler vardır, Michael." Üç kitaplık Sanal Ağ serisinin birinci kitabı Oyun Ustası...İlk olarak şu puan konusuna bir açıklık getirelim, sekiz puan verdim ama benim vermek istediğim puan sekiz buçuktu. Dokuz versem çok puan vermişim gibi geliyor sekiz versem az vermişim gibi geliyor. Bu yüzden sekiz verdim ama size burdan açıklıyım kitabın hakkettiği puan sekiz buçuk. Kitabın konusuna ve yorumuma geçmeden önce biraz tasarımından da özellikle bahsetmek istiyorum. Bu kitabın kapağı serinin bütün kitaplarının kapaklarından güzel. Bir kere o kadar güzel ki kitaba bakarken bulanıkta olsa ayna gibi kendi yansımanızı görebiliyorsunuz, o kadar parlak. Mesela şu an benim kucağımda kitap ve ben telefonumun kırmızı rengini görebiliyorum kapağından. Bayıldım. Kitabın konusu benim çok hoşuma gitmişti, böyle teknoloji ile ilgili kitapları seviyorum. Okurken keyif verdi ve sürekli "Woow neler yapıyorlar yahu" dedirtti bana. Eskiden okuduğum bir kitap olduğu için hangi kitapta hangi olaylar oluyor o yüzden şuna çok şaşırdım vesaire diyemeyeceğim. Gerçek dünyadan kaçan Michael, SanalAğ'da arkadaşları Bryson ve Sarah ile oyunlar oynarak Derin'e girmeyi beklemektedir. Ama daha sonradan terörist Kaine'i bulmak için onun korsanlık yeteneklerini kullanmak ister SanalAğ Güvenliği. Bu evrende kimin insan olduğu, kimin sadece bir koddan ibaret olduğu bilinmemektedir... "İplere vurulmuş bir adam için bıçak bir nimetken, zincire vurulmuş bir adam için ölümdür."
Kurgu Ustası
2021 7. kitabı
Arkadaşlar bu kitabı alın ve okuyun. Sonra teşekkür edersiniz. "Kurgu ve distopya yaratma üstadı James Dashner'dan" Normalde konusu derin ve yaratıcı kitaplarda bu etkileyici konuları okura işleyebilmek için bazı ayrıntıları vermek gerekir. Konu derinleştikçe, yaratıcılık arttıkça, oluşturulan dünyadaki detay ve özen arttıkça aynı oranda okuyucuya verilmesi gereken ayrıntı bilgi ve detay da artar. Bu bazen okuyucuyu sıkabilir, kitabın kurgusunu ve akışkanlığını zedeleyebilir. Ama hayatımda okuduğum hem bu kadar derin bir dünya ve konuya sahip olan hem de bu kadar akıcı olan nadir kitaplardan. Hele o sonu neydi öyle ağzım açık okudum resmen. 1 haftadan kısa bir sürede bitirdim. Kapak tasarımından kapak fontu seçimine kadar harika bir kitap olmuş. Bu kitabıyla benim için labirent serisinin önüne geçti diyebilirim. Belki de kitabı yeni bitirmemin etkisiyle diyorumdur bunu ama kesinlikle okuyun, okutturun denecek bir kitap. Bilimkurgu aşıklarına önerilir.
Bilim-Kurgu
Oyun Ustası
2018 13. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2018 20:39
Yine bir James Dashner romanı ve yine mükemmel bir olay örgüsü.. Kapak tasarımıdan al her şeyine kadar harika. Hepiniz Sanal Ağ'a hoşgeldiniz. Yani kendi oluşturduğunuz karakterinizin dünyasına.Yani sizin dünyanıza. Sayfaların arasında yeni bir dünya bulacağınızdan eminim.
Ters köşe
2026 3. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2026 04:53
James Dashner’ı hep Labirent serisiyle duyuyordum ama ben kalemini ilk kez Oyun Ustası ile tanıma fırsatı buldum. Şunu net söyleyeyim; beklentimin çok üstünde bir kurguyla karşılaştım. Kitabı okurken kendimi bir romanın içinde değil de, Christopher Nolan’ın beyin yakan bir filminin ya da çok sağlam bir RPG oyununun tam ortasında hissettim. ​Neler hissettirdiğine gelirsek: ​Oyun Atmosferi Çok Gerçekçi: Sanal Ağ denilen o evren, oyun severlerin hayalindeki (veya korktuğu) o "tam dalış" olayını harika yansıtmış. Michael’ın kodlarla oynaması, hack işlemleri ve o dijital dünyanın kuralları beni direkt hikayenin içine çekti. ​Tempo Hiç Düşmüyor: Yazarı ilk kez okuyorum ve tarzına bayıldım. Gereksiz hiçbir detay yok, olaylar sürekli bir üst seviyeye taşınıyor. Sanki bir oyunun bölümlerini geçiyormuşsunuz gibi akıyor kitap. ​Zihin Oyunları: Nolan filmlerindeki o "hangisi gerçek, hangisi rüya/simülasyon" sorgulaması kitabın her sayfasında var. Özellikle Kaine karakteri üzerinden dönen o belirsizlik insanı geriyor. ​O Meşhur Final: Kitabın sonuna geldiğimde resmen donup kaldım. İlk kez Dashner okuyan biri olarak bu kadar büyük bir ters köşe beklemiyordum. Adam resmen okuyucunun zihniyle oyun oynuyor; final sahnesi bütün taşları yerine oturturken sizi de boşlukta bırakıyor. ​Sonuç: Dashner ile tanışmak için sanırım seçilebilecek en iyi kitabı seçmişim. Eğer bilim kurgu, teknoloji ve sağlam plot-twist (ters köşe) seviyorsanız bu kitaba mutlaka şans verin.
2017 68. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2017 18:57
Bilim kurgu ve fantastik kitaplarını severim. Ama bu diğerlerinden oldukça farklı. Ajan weberin michaele söylediklerine ben bile inandım :) 3 arkadaş ve tabi ben girdik oyunun içine ve kaine yi öldürmeye yada durdurmaya gittik ama sonuç hüsran hiç böyle bir son beklemiyordum şaşırdım doğrusu. İkinci kitabta neler olacak merak ediyorum.
2024 23. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2024 01:11
Soluksuz okuduğum ve bitene kadar elimden bırakamadığım bir kitap oldu. Hele o sonda öğrendiğimiz şeyler... Favori serilerimden biri olacak gibi hissediyorum. Sizi ilk sayfalardan içine çeken bir kurgusu var. Her şey en ince detaylarına kadar düşünülmüş. Gerçekten harika bir kitap. Devamını okumak için sabırsızlanıyorum... Michael, SanalAğ'da herkes gibi oyunlar oynayan, arkadaş edinen bir genç. En yakın arkadaşları Sarah ve Bryson ile hiç beklemediği bir teklif alıyor. SanalAğ Güvenliği, insanların özlerini emen ve onları kötü planları için kullanan terörist Kaine'i bulmalarını istiyor. Michael ve arkadaşları SanalAğ içinde onu bulmak için sayısız kez ölümle yüzleşiyor. Birden fazla tehlikenin olduğu Yol'da acılarla yüzleşen ekip, ölmemek ve birbirlerini kaybetmemek için savaşıyor. Kimsenin bilgi sahibi olmadığı, bir efsane gibi bahsedilen Kaine, gerçekten var mı? Acaba Yol'un sonuna geldiklerinde Kaine'e ulaşabilecekler mi? Peki tek bir haklarının olduğu Yol'u başarıyla ve ölmeden tamamlayabilecekler mi? SanalAğ Güvenliği'nin ulaşmayı başaramadığı Kaine'e, üç genç nasıl ulaşacak?.. Keyifli okumalar dilerim...

James DashnerYazar · 14 kitap
James Dashner, 26 Kasım 1972'de Austell, Georgia'da ailenin altı çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Bir Mormon olarak yetiştirildi. 10 yaşındayken ailesinin daktilosunda yazardı. 1991 yılında Duluth Lisesi'nden mezun oldu. Brigham Young Üniversitesi'nde okumak için Atlanta, Georgia'dan, Provo, Utah'a taşındı ve burada muhasebe alanında yüksek lisans derecesi aldı. Şubat 2018'de, Dashner'ın cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden anonim yorumlar School Library Journal web sitesinde yayınlandı. Bu suçlamalar daha sonra menajerinin ve yayıncısının kendisiyle çalışmayı sonlandırmalarıyla sonuçlandı. Dashner ve Brigham Young Üniversitesi'nin eski bir öğrencisi olan eşi Lynette Anderson'ın dört çocuğu var ve şu anda Utah'ta yaşıyorlar. New York Times çoksatanlarından Labirent serisinin yanı sıra The 13th Reality serisinin de yazarıdır.