Labirent Serisi #3

Amerika Birleşik Devletleri

Hiç hoşuma gitmedi
2024 44. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2024 21:48
5 puanı da seriye olan saygımdan veriyorum yoksa 3-4 arası gidip geliyodum ki ben genelde bol keseden her şeye puan veririm ama bu kitap beni çok zorladı malesef. Biraz doldum o yüzden taraflı bi inceleme olabilir ama eğer şimdi yazmazsam yarın unutabilirim. Yine üçleme hakkındaki genel fikrimden bahsedicem.(Spoiler içerebilir) Seri distopik açıdan hem konusu hemde karakterleri baya özgün bi seri aslında. Yazarın yazım dili falan da 3.kitaba kadar hiç gözüme batmadı çünkü arkadaşlık olsun aile olsun diğer duygular olsun gayet de hissetmiştim. Ama bu kitap çok büyük hayal kırıklığı oldu ve yıpranmış sinir sistemim dışında bana bi katkısı olmadı. Yazar o kadar çok yapmak için bişeyler yapmış ki olayları bi süre algılayamadım bile. Newt olayı bi kısma kadar mantıklıydı hadi bağışık değildi o , onu anladım ona bile okeyim de TERESAYA NE GEREK VARDI YA? Sırf brendayla tomu yazmak için bile yapılmış olabilir bence. Bu kitaba kadar çok güzel işlenmiş arkadaşlık kısmı neden bu kitapta güme gitti peki? Newt öldü ama 1.5 sayfa sürmedi thomasın onu unutması(KENDİN ÖLDÜRDÜN BE AZ SUÇLULUK HİSSETSENE) Thoması geçtim, minho newtin öldüğünü bile öğrenmedi mesela. Deli olduğunu, bi süre sonra öleceğini biliyodu ama thomasın en yakın arkadaşını öldürdüğünü bilmeye hakkı vardı bence her türlü. Teresa yukarda dediğim gibi öyle bok yoluna gitti ki bence yazar bile açıklayamaz o ölümü. Senin yıllarca yanında olan en yakın arkadaşım dediğin kız seni kurtarmak için ölcek sen de 3 paragrafta unutcan onu, oh mis. Ve o öldükten sonra thomas ve brendanın arasında resmen şöyle bi konuşma geçti: -teresa için üzgünüm. -teşekkürler CİDDİ MİSİNİZ OĞLUM SİZ? Bu asla duygu geçiremeyen olaylar dışında sondaki "yeni ve normal dünya" kısmı o kadar havada kaldı ki distopik bi konu için çook yetersizdi.
2019 28. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2019 20:36
Müthiş bir kitaptı. Sürekli “Seriyi tamamlayayım da öyle okuyayım” diye kütüphanem de bir köşeye koyduğum ve seriyi tamamlamayı sürekli bir bahane ile veya başka kitaplar alarak erteledim.Ve sonunda okumuş bulunmaktayım.Şimdi ise “Bu kadar ertelememin sebebi neydi ki?” diyorum. Şu sıralar içinde aksiyon barındıran kitaplara sardığım için beni saran bir kitap oldu. Ve bu tür aksiyonlu bir konusu olan kitapları seviyorsanız okunmasını öneririm.
2017 27. kitabı
Okumakla kalmayıp filmine de defalarca baktırmayi başarabilen bir roman. Kendimi o kaçışın içinde çıkış yolu aramakla buldum her seferinde. Merak uyandıran, Kesinlikle okunulmasi gereken nadir eserlerden.
2020 38. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2020 22:48
Labirent serisinin 3. Kitabiymis 'Son İsyan'. Malesef kitaba baslayinca ogrendim devam kitabi oldugunu ama baslamis bulundum. Anlamam diyerek basladimsa da bunu ogrendigimde; gayet akici,heyecanli, aksiyonlu gecti tum hikaye. Konusuyla da bugunleri anlatiyor gibi geldi kitap. Isil virusu bugunun korona si sanki. Heyecan dolu bu kitabi okumanizi tavsiye ederim. Ama benim gibi 3. Kitaptan baslamayin Kitapla kalin...
İsyan iyi midir?
Puan vermedi·384 syf.·
2021 21. kitabı
İSYAN.. Ne denir ki kitabın adı bile "Son İsyan" bir isyanın ve karşı gelişin içinde olduğumu kitabı bitirince anladım.. Serinin 3. Kitabı ve her şeyin tamamen bitiş bölümü.. SPOİLER İÇEREBİLİR Bu seri bana çok şey hissettirdi çok şey yaşattı.. çoğu zaman güldüm, çoğu zaman ağladım ama en çokta karakterlerin yaşadığı o çaresizliği hissettim.. Minho ile koştum, Chuck ile umutlandım.. Thomas ile çaresiz hissettim, Newt ile Öldüm.. İlk kitaptan bu yana hislerimden bahsedicek olursak; iyi ki okumuşum, iyi ki karakterleri bu denli benimsemişim. Bir kitap -seri- bana şuan hissettiğim duyguları hissetirebiliryosa, iyidir.. Benim fikrim, bu kitap serinin en iyi kitabıydı çünkü bu kitapta olduğu gibi diğerlerinde hiç bu kadar boşlukta hissetmemiştim.. ve acı tebessüm.. Bu yolda çok kayıp verildi.. Yazarında dediği gibi "Orada bin yıl boyunca kalsalar, bir çok kişinin ölümünü simgeleyen devasa mezar taşları olabilirilerdi.." -Labirent duvarları..- Çok şey yaşandı, Planları gerçekleşmesede, çok şey ters gitmiş olsa da başardılar.. Ayaklarını uçurumdan sarkıtıp denizi izlediler.. Her şey o an içindi.. Her şey o güven ve rahatlama hissi içindi.. Chuck, Newt ve Teresa'da hak ediyordu, hatta tüm kayranlılar o mutlu sonu hak ediyordu.. özelliklede Chuck, Newt ve Teresa.. "Ve böylece başarısız olduk Ama aynı zamanda başardık da.."
2025 23. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2025 18:59
Yazarın kalemi çok akıcı ve kesinlikle macerayı dorukta tutmayı biliyor. Her bölüm sonu merakım perçinleniyor ve her bölümü elim ağzımda okuyorum. Kitaptaki olaylar çoğu şeyin planlı olduğunu gösteriyor ve bu bir kez daha yazarın hayal gücüne hayranlık duymamı sağladı. Spoiler. Newt Labirent: Alev Deneyleri'nde çok arka plandaydı ve bu kitapta biraz daha öne çıkacağını ummuştum fakat sonu hüsrandı. Tahminimce yazar ana karakterin önüne geçmesini engellemek için böyle bir yöntem buldu, ve ben topal kalma hikayesine pek inanmadım. Kitapta resmen en aklı başındaki kişinin böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Brenda ve Jorge fena bir u dönüşü yaptılar ve gerçekten şaşırtıcıydı. Nedense hâlâ Brenda'ya karşı bir önyargım var. Kitapta Thomas'ın yaptığı saçma hamlelere ve devamlı yakalanmalarına veya savaş tam bitmişken yeniden silahlı insanların gelmelerine ben isyan ettim açıkçası. Kitap her şeye rağmen çok güzeldi, devamını en kısa zamanda okumak istiyorum. Okuyacak olanlara keyifli okumalar...
Labirent İncelemem
·384 syf.·
2020 32. kitabı
Labirent dizisinin en en en en en sevdiğim kitabıdır bu. Akıcı, şehir hayatı, neşe, eğlence... Tabii ki değil. Yani bilmiyorum okurken ben en çok bunu beğendiğimi fark ettim. En rahat akan kitap buydu bence. Ayrıca bu kitapta sevmediğim bir şey gerçekleşecek ama bu bile kitabın muhteşemliğini en sevdiğim kitap olmasını değiştirmiyor. Thomas yine bildiğiniz gibi. Teresa yine öyle. Ama ben Minho ile Newt gibi iki karakter için okuyorum kitabı zaten. Tamam, o kadar abartmayayım ama gerçekten favorilerim. Filmde de çok sevdim bu ikiliyi, kitapta da. Heyecanlı yine değişik bir kitap. Distopya okumak özlenmiş açıkçası. Önce kitabı okuyun. Kitapları. Sonra izleyin.
2021 17. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2021 10:56
Son isyan. İsyan... İsyan bu kelime bu serideyken bazen o kadar canımı sıkıyor ki anlatamam. Ama bu kitapta isyan kelimesinin anlamını hakkıyla verdiler. Eğer isyan etmeyip olacakları kabullenselerdi her şey gerçekten çok kötü olacaktı... Asla vazgecmemeleri beni oldukca etkiledi. Ne pahasina olursa olsun yine denediler. Bu yolda arkadaşları için kendini feda edenlerde oldu. Onları unutmayacağız. O kalbi güzel insanları unutmayacağız... Kitap gerçekten muazzamdı. Yeri geldi güldüm yeri geldi fazlasıyla ağladım. Beni etkileyen kitaplardan biriydi. Beni en cok üzen Newt'in... Teresa'ya da üzülmedim diyemem. Neyse çok güzel bir kitap mutlaka okuyun. Spoiler: Thomas ve arkadaşları (Minho, Newt, Brenda, Jorge) isyanın kendilerine anılarının verilmesini sağlayacağı bir ameliyat yapmasını kabul etmemiştir çünkü isyana güvenmiyorlardir . Diğerleri (Teresa, Tava, Aris...) kabul etmiştir. Newt o sırada diğer arkadaşları gibi bağışık olmadığını öğrenir. Hepsi ışıla yakalanmıştır ama bağışık olanlara ışıl zarar veremiyor, bu da demek oluyor ki Newt de diğer insanlar gibi gün geçtikçe delirecek. Thomas ve arkadaşları Fare adam ve korumaları alt edip Denver’a gitmek için yol alıyor. Newt Thomas’a bir not verip zamanı gelince okumasını istiyorlar. Denver'a gitme amaçları Thomas ve Minho'nun kafalarında ki çip gibi şeyi çıkarıp İsyan'ın onları ele gecirememesini sağlamak. Newt ışıla yakalandığı için o gelemedi ve kayacta onları bekleyecekti. Denver'a gittiklerinde bir adam Gally'den bir mektup getirdi. Gally Sağ kolun yanındaydı. Gally nin yanına gittiler. Isyan hakkında konuşup neler yapacaklarını tartıştılar. Sonra Doktor Hans’a kafalarındaki cipi çıkarmak için gittiler. Gittiklerinde isyan Thomas'ın beynini ele gecirip Hans’i öldürmeye çalışmıştı. Son anda bayıltıcı iğneyi
2021 48. kitabı
Evet üçüncü kitap da oldukça akıcıydı. Bir seri bu ancak bu kadar keyif verebilir sanırım insana. Kitapta olanları anlatmayacağım elbette, merak edin, alın ve okuyun... Şuana kadar evet "İSYAN iyidir" ama "acaba mı?"demekten de alamıyorum kendimi. Ha şunu söylemeliyim, Newt devam etmeliydi...
·380 syf.·
2022 26. kitabı
(Spoiler) Seriyi bitirmenin üzüntüsü içindeyim kurgusuyla karakterlerin duygularıyla macerasıyla bir seriye daha veda ediyorum üç kitap daha var ama olayların devamı değil aynı karakterler yok onları da okumayı düşünüyorum. Labirent serisinin 3. kitabı diğer kitaplara göre daha sakin geldi bana bir yandan oh şükür bir nefes alsınlar dediğim an başlarına bir felaket geliyor kitabı okurken Newt in ölümünü kaldıramadım hele Thomas ın bunu yapmasını hiç kaldıramadım Newt in ışıla yakalandığı süreci anlatan bir kitap da yazmış yazarımız ismi Deli Sarayı. Işıl salgınını ben biraz covid-19 salgının çıktığı ilk döneme benzettim ve o kısımları okurken gerçekten yaşadığımız için kurgu gibi gelmedi o kısımlar. Teresanın sonunu böyle hayal etmiyordum kızı bir türlü sevemedim Brenda her zaman daha iyi geldi gözüme Teresa da işte her şeyi Thomas için yaptı gerçi bilmiyorum Thomasın kızı bir türlü tam sevememesi yüzünden böyle oldu belki de keşke yazar ikisinin geçmişi hakkında daha çok bilgi verseydi diye düşünüyorum. Bir an karakterler peş peşe ölünce Minho falan da ölür diye korkmadım değil en sevdiğim karakter Minho oldu cesareti, dostluğu, çevikliği, asiliği, dostluğuyla Minhoyu çok sevdim Newt i de çok sevmiştim. En sonunda İSYAN Işıla tedavi bulamayacağını anlayınca son çare insan ırkını koruyalım diye bağışık olanların hepsini güvenli bir yere gönderir sonunda mutlu sona ulaşıyor kahramanımız evet ama en yakın arkadaşını öldürme mecburiyetinde kalarak, sevdiği kızın kendini onun için feda ettiğini gözleri önünde seyrederek, seni evine ailene kavuşturacağım diyen arkadaşının kollarında kanlar içinde ölmesine kadar ama sonuçta huzurlu mutlu sona ulaştılar ama yazar bu mekanda nasıl hayatta kaldıklarını ne yaptıkları hakkında biraz bilgi verebilirdi diye düşünemeden

James DashnerYazar · 14 kitap
James Dashner, 26 Kasım 1972'de Austell, Georgia'da ailenin altı çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Bir Mormon olarak yetiştirildi. 10 yaşındayken ailesinin daktilosunda yazardı. 1991 yılında Duluth Lisesi'nden mezun oldu. Brigham Young Üniversitesi'nde okumak için Atlanta, Georgia'dan, Provo, Utah'a taşındı ve burada muhasebe alanında yüksek lisans derecesi aldı. Şubat 2018'de, Dashner'ın cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden anonim yorumlar School Library Journal web sitesinde yayınlandı. Bu suçlamalar daha sonra menajerinin ve yayıncısının kendisiyle çalışmayı sonlandırmalarıyla sonuçlandı. Dashner ve Brigham Young Üniversitesi'nin eski bir öğrencisi olan eşi Lynette Anderson'ın dört çocuğu var ve şu anda Utah'ta yaşıyorlar. New York Times çoksatanlarından Labirent serisinin yanı sıra The 13th Reality serisinin de yazarıdır.