2020 12. kitabı
Gündeme de atıf da bulunarak incelemek istiyorum bu kitabı çünkü kitabı bitirdiğim süreç tamda korona virüsün çıkmaya başladığı süreç ,kimsenin daha korona hakkında ne tahmini ne de ne kadar büyüyeceğine dair bi görüşü yoktu. Kitabı okurken hastalığın yayılımı, Karantina gibi şeylerin acaba başımıza gelse nasıl bir süreçten geçeceğimizi düşündüm. Çokta geçmeden 1-2 hafta sonunda sürece tanık oldum ve olduk daha doğrusu. Şuan evde kendimi karantina altına almış durumdayım. Evet kitapta bir veba süreci anlatılıyor ama yine de benzer şeylerin olduğu insanların çaresizliği, hastalığın yayılımı bir türlü durduramamak gibi ortak yönleri var bu durumun. Bu arada incelemeyi okuyan bir kaç kişide varsa Evde kalarak hem kendisini hem de toplumu bu hastalıktan en az derece etkilenmesini sağlayacaktır. Kitaba geçersek Albert Camus'nün belki de en beğendiğim eseri diyebilirim. Veba karşısında insanların aciz durumunu çok güzel bir şekilde ifade ettiğini, insan duygularını da iyi yansıttığını düşünüyorum. Akıcılık konusunda bazı cümleler cidden çok uzun ve tekrar tekrar aynı cümleyi okutturabiliyor. Sonuç olarak Camus okuyoruz görmezden gelebileceğimizi düşünüyorum. Her bireyin okuması gereken bir Albert Camus eseri hele ki şu günlerde. Uzatmadan kitapta da olduğu gibi umarım yaşadığımız bu zor süreçte iyi biter ve yaşamımıza kaldığımız yerden devam edebiliriz.
VebaAlbert Camus · Can Yayınları · 202024,6bin okunma