2020 5. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2020 22:05
Huzur, Ahmet Hamdi Tanpınar'dan okuduğum ilk kitap. Daha önce de bu kitaba başlayıp yarım bırakmıştım. Yarım bırakmamın bir hata olduğunu kitabı bitirdiğimde anladım. Kitap yavaş ilerlese de yazar tasvirleriyle hem karakterlerin içinde bulunduğu durumu hem de karakterlerin iç dünyasını gayet güzel yansıtmış. Bu nedenle Nuran'ı, Mümtaz'ı ve birbirlerine olan aşklarını anlayabiliyorsunuz. Kitabın ismi huzur, başlarken kitabın içinde de huzur olacağını düşünmüştüm maalesef öyle olmadı.Güzel bir kitap. Tavsiye ederim.
HuzurAhmet Hamdi Tanpınar · Dergah Yayınları · 201921,3bin okunma
Kitabın içinde ilk başlarda bende aynı şekilde huzuru aramıştım, fakat okudukça aslında hayatımızda huzursuz gelen,daima yaşayıp karşılaştığımız insan ilişkilerinden,dertlerden,sorunlardan öyle güzel bahsediyor ki.. Dört farklı karakterin bize yansıttığı o iç dünya, kendimize dönüp “bu gerçekten böyle değil mi?” diye sorgulatıyor. Aynı düşünceleri paylaşmamıza sevindim.. Mutlaka Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nü de okumanıza tavsiye ederim 🙏🏻🥰
Burak
Bir de kitapta sonu kötü biten bir hikaye varken bu dört karakterin hiçbirini kötü olarak görmüyorsunuz , suçlayamıyorsunuz. Çünkü tüm hisettikleri bizimle paylaşılmış , kendince hakları nedenleri var ve onların yerinde ben olsam ben de aynısını yaparım düşüncesine itiyor. Aynı düşünceleri paylaşmamıza ben de sevindim. Saatleri ayarlama enstitüsü okuma listemde en kısa sürede okuyacağım.😊