İşte İnsan
2020 17. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2020 14:22
“Geleneksel din beş para etmez,” demişti Johnny. “Zamana uygun değil yani. Cevabı kendi içinde bulman gerek.” Bilimkurgu klasiklerinden okumaya devam etme düşüncesiyle fazla beklentiye girmeden aldığım bir kitaptı ancak beklentimin çok çok üstüne çıkmayı başardı. Ana karakterimiz Karl Glaguer bir agnostiktir ancak bu konuda sorgulamaya ve araştırmaya sürekli olarak devam etmektedir. Kız arkadaşı Monica ile yaptıkları tartışmalar da onun kafasını karıştırmaktadır. Daha sonra bir arkadaşı tarafından icat edilen bir zaman makinesi ile yolculuk fırsatı karşısına çıkar ve İsa dönemine tanıklık etme isteğiyle o zamana gider. Olayların akışında hiçbir değişiklik yapmaması gerektiğini bilerek gittiği o dönemde olayların hiç de anlatıldığı gibi olmadığını gören Karl bunun üzerine olaylara kendisi yön vermeye çalışacaktır. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ama son olmayacağını söyleyebilirim dili güzeldi ve kitap çok akıcıydı. İki farklı zaman dilimini aynı anda anlatıp hem karakterin kafa karışıklığına hem de geçmişe gittiğinde olan olaylara aynı anda değinmesi benim çok hoşuma gitti. Bilimkurgu olmasının tek özelliği zaman makinesiyle yapılan yolculuğu içeriyor olması olsa da bir çırpıda biten çok akıcı bir kitap, okursanız pişman olmayacağınıza eminim.
İşte İnsanMichael Moorcock · İthaki Yayınları · 20181,853 okunma