2020 35. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2020 18:59
Yazar Dr. Fuat Torun’un da dediği gibi gerçekten çok kısa ve öz bir şekilde hazırlanmış bir kitap. Ruhsal olarak çöküş yaşayan ve çağımızın en belirgin psikolojik rahatsızlıklarından biri olan depresyon’u çok güzel bir şekilde açıklayıp bir terapi kitabı haline getirmiş. Son yıllarda özellikle depresyon, korku, kaygı, öfke kontrol problemi gibi konularda sıklıkla kullanılan Bilişsel Davranışçı Terapi ile karşı karşıyayız. Sonuçlarını etkili ve kısa sürede görülmesi ile fazlasıyla kullanılıyor. Psikoterapinin yanında ilaç tedavisini de kullanan Psikiyatrların hastalara kitap önerilerinde de bulunduğu görülür(bibliyoterapi). Bu kitap da kendi kendini iyileştirme kitabı olarak yardımcı olabilecek nitelikte hazırlanmış. Bilişsel Davranışçı Terapiye aşina olan kişilerin bildiği şeyleri anlatıyor kitap ama o kadar sade bir şekilde anlatıyor ki kendinizi gerçekten rahatlamış veya güç bulmuş bir şekilde hissediyorsunuz. Otomatik Düşünceler, Ara ve Temel İnançlar insanların depresyondayken hissettiği çaresizlik, değersizlik ve sevilmeme düşünceleri temel olarak kurama dair her şey basit bir şekilde açıklanmış ve ek olarak yönergeler sunulmuş. Keyifli okumalar :)
DepresyonFuat Torun · Psikonet Yayınları · 2017624 okunma