2020 15. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2020 21:30
Issız bir adaya düşmüş bir sürü çocuk. Altı yaşında olan da var on iki on üç yaşında olan da... Kendilerine bir şef belirlemeleri gerektiğini düşünüyorlar. Bir yönetim altında olmaları gerekiyor onlara göre çünkü büyüklerinden böyle görmüşler. "Hep bir yönetim olmalı." İlk başlarda her şey planlandığı gibi. Lakin bir çocuk bir canlıyı öldürme duygusunu tadana kadar. Sonrasında yavaş yavaş karşı çıkmalar ve en sonunda da bir başkaldırı... Avcılar ve diğerleri olarak ayrılıyorlar. Çoğunluk istemsizce gücün, yemeğin tarafını seçiyor. Avcıların gözü o kadar kararmış ki kendi içlerinde birbirlerine zarar veriyorlar ama bunu görmezden geliyorlar. Avcılar artık bir "Vahşi" oluyor ama içlerinden iki tanesi diğerlerinden daha vahşi. Bizim iyi, içinde kötülük bulundurmadığını düşündüğümüz küçük çocuklar yetişkinler tarafından kurulan baskıdan kurtulunca bambaşka bir şeye dönüşebiliyorlar. Bastırılmış duyguları ortaya çıkıyor. Sineklerin Tanrısı
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,5bin okunma