2020 22. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2020 18:59
Sadık Hıdayet'in Kör Baykuş adlı kitabını alırken tavsiye üzerine bu öykü kitabınıda almıştım. Öncelikle yazarın hayatı yine bir çok yazar gibi intiharla sonlanışı çok ilgimi çekti ve kitabı bu etkiyle okudum. Çoğu öykü kitaplarından farklı geldi. Daha ilk öyküden başlayarak beni sarstı ve düşündürdü. 11 öyküden oluşuyor kitap. En çok beğendiğim öyküleri yazarım burada diye işaretlemek istedim ve hepsini işaretlemişim. Anlatım biçimi, dili, tarzı ve konuları çok güzeldi. Her öyküde başlangıçlardan itibaren içine çeken bir hikaye var ve son ana kadar ne olacak heyecanı ile okuyorsunuz. Müthiş kesinlikle okunmalı. Sadık Hidayet'in eserleri günümüzde Avrupa'daki politik İslamcı çevrelerden yoğun eleştiriler almaktadır ve birçok romanı (özellikle de Hacı Ağa) artık Fransa'daki kitapçılarda ve kütüphanelerde bulunamamaktadır. Kör Baykuş ve Hacı Ağa adlı romanları 2005 yılında düzenlenen 18. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı'nda yasaklanmıştır. Kasım 2006 itibariyle Sadık Hidayet'in tüm eserleri geniş çaplı bir tasfiye politikası kapsamında İran'da yasaklı durumdadır.
Üç Damla KanSadık Hidayet · Yapı Kredi Yayınları · 20231,684 okunma