···Okunma: 11 Nisan 2020 15:59 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazarımız Marquez, aynı zamanda da büyülü gerçekçilik akımının önemli temsilcileri arasında yer alır. Bu akımın temelinde olağanüstü olayların oldukça sıradan ve normal bir şekilde okuyucuya aktarılması vardır. Öyle ki ne kitabın içindeki karakterler bu olaylara farklı tepkiler verir ne de siz okurken bu olayları garipsersiniz.
Kitap Buendia ailesinin başından geçenleri anlatıyor. Fakat bir süre sonra her olayın tekrar ettiğini görüyorsunuz ve kendinizi sonu gelmez bir kısır döngü içinde buluveriyorsunuz. Bu sebeple pek akıcı bir eser olduğunu söyleyemem. Sürekli tekrar eden uzun ve yabancı isimler zaman zaman kitabın ilk sayfasındaki soyağacına bakmanızı gerektirebilir. Yer yer paragraf uzunluğunda cümleler bulunsa da kitap genel olarak kısa ve anlaşılır cümlelerden oluşmakta. Bu kitabı bu kadar değerli kılan özelliğin yazarının takındığı duygusuz tavrı ve imgelerindeki zenginlik olduğunu düşünüyorum. Kitabın konusu pek ilgi çekici değil ve basit bir sonu var. Beklentilerimin altında kalmasına rağmen herkesin okumasını öneriyorum. İyi okumalar.