2020 12. kitabı
İlgimi çeken kitabın adı oldu. Bir sıcaklık derecesi üstelik bilim kurgu türünden.FAHRENHEIT 451 ; KİTAP KAĞIDININ TUTUŞUP YANMA SICAKLIĞI… Kitap 1950'li yıllarında yazılmış ama hikayeye konu alan yıl bilmem ikibin kaç belki günümüze yakın bir tarih ya da günümüzden daha ileri bir tarih üzerinden yazılmış. Kitapsız bir dünya bizim için ne ifade ediyor? Kitapsız bir yaşam sürdürülebilir mi? Evet sürdürülebilir ama zaman kavramını yutarak, düşünme duyusu elinde alınmış robotlara dönüşerek... İşte kitabın konusu da itfaiyeciler yanmaz evler yapıldığından beri başka iş için görevlendirildiler "YAKMAKTAN ZEVK" aldıkları bir iş ve bunu da sözde sırf insanların mutlulukları adına yaptılar. "KİTAPLARI YAKMAK" Neden mi, çünkü tv gibi aptal bir eğlence kutusuyla beyinleri uyuşturulmuş bir toplumun düşünmesini, hayal etmesini, düzene karşı baş kaldırmasını önlemek için ve bu şekilde daha mutlu olduğuna kendilerini inandırmaktı. Ama olmuyor işte birisi  hayatı pahasına da olsa kitapların içini merak ediyor. Acaba bir insan neden kitaplar için hayatından vazgeçebiliyor. Ne var ki bu kitapların içinde ki hayatını hiçe sayabiliyor. Merak işte... "Gözlerini merakla doldur ve sanki on saniye sonra ölecekmiş gibi yaşa…" Kitap tam bir distopik bir kurgudur. "Ve kitapları düşündüm. İlk kez anladım ki bütün kitapların arkasında bir insan vardı. Her birini bir insan düşünüp yaratmıştı. Bir insan onları kâğıda dökmek için günlerini veriyordu."
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 2022108,5bin okunma