Puan vermedi·283 syf.··Beğendi
· Ülkemizde daha çok Tutunamayanlar ve Tehlikeli Oyunlar adlı eserleriyle bilinen Oğuz ATAY'ın üniversiteden hocası Mustafa İNAN'ı anlattığı kitabı.
Mustafa İnan, Adana'da doğmuş, yoksulluk, hastalık, yetimlik vs. hayatın türlü sıkıntılarını çekmiş ve tüm zorluklara rağmen taşradan gidip imtihanla ilk sırada yerleştiği İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğrenim hayatına başlamış. Daha ilk günlerden itibaren mizacındaki 'Hocalık'la ön plana çıkan İnan, mezun olduktan sonra da İsviçre'ye gidip doktora yapmış ve dönünce üniversitede Hoca olmuş. Ölümüne kadar da profesörlük, rektörlük gibi çeşitli görevlerde bulunmaya devam etmiş.
İdealist, çalışkan, özverili ve 'Türkiye' adlı bir derdi olan Mustafa İnan'ın hayat hikayesi anlatılıyor eserde. Maddi açıdan çok daha büyük imkanlar önüne açılsa da ( serbest mühendislikte hocalıktan daha fazla para olması, yurtdışında değil ülkemizde yaşamayı tercih etmesi, Cemal Gürsel'in ısrarla teklif ettiği bayındırlık bakanlığını reddetmesi ..) o, idealleri uğruna her zaman Hoca olarak kalmayı tercih etmiş ve maddi sıkıntılar içinde hayatını erken denebilecek bir yaşta kaybetmiştir.
Bu kitapta Mustafa İnan'ın çalışkan, idealist, özverili yaşam öyküsünü ve eğitime, eğitim sistemine, matematiğe, edebiyata, üniversiteye ve dahası hayata dair görüşlerini ve malesef bu gibi değerlerin ülkemizde ölümünden sonra kıymetinin anlaşıldığını bulacaksınız.