2020 9. kitabı
Okunma: 28 Mart 2020 21:27
Roman, Ispanya'da çobanlık yapan Santiago isimli bir gencin , sürüsünü otlattığı bir gece , Mısır piramitlerindeki hazine ile ilgili bir düş görmesiyle çöllere varan yolculuğunu konu alıyor. Düşünü yorumlatmak üzere bir çingeneye gittikten sonra rastladığı kişi, onu "Kişisel Menkıbe"sini gerçekleştirmesi için yola çıkmaya davet ediyor. Kitap , hazinene ulaşma yolunda öğrendiklerinin en az hazinen kadar değerli olduğunu vurguluyor. Çölde ve vahada geçen bölümleri okurken daha önce ilgimi hiç çekmeyen çöllere gitme arzusu uyandırdı. "Kişisel Menkıbe"yi gerçekleştirme noktasında ilham verici buldum. "Evrenin Ruhu" , "Evrenin Dili" "Kişisel Menkıbe" gibi kavramlar oldukça dikkat çekiciydi. Aynı zamanda Felsefe Taşı'na yer verilmesi de heyecanlandırdı. Ancak benim gibi mektup (kader) inancı olmayan kişiler için kitaptaki bazı diyaloglar ve olaylar ilgi çekici gelmeyebilir. Kitabın ilk sayfasında Narkisoss'un hikâyesi için yapılan telmih harikaydı. Umarım okurken zevk alacağınız ve kalbinize dokunacak bir kitap olur sizin için.
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,4bin okunma