·68 syf.····Okunma: 15 Nisan 2020 01:23 •
Rus edebiyatı sevmiyorum zannediyordum ama Anton Çehov beni yanılttı. Kitabın başlarında da aynı fikirdeydim aslında. Ama bu kadar ince bir kitabı ilk defa oturduğum gibi bitiremedim. Okuduğum bir paragraf kendini iki üç kez daha okutturmayı başardı. Kitapta geçen felsefi konuşmalar üzerine durup düşünmeniz gerekebiliyor.
Spoiler içerir
Altıncı Koğuş, genel olarak bir akıl hastanesi doktoru ve önceleri pek de üzerine düşmediği hastalarından biri olan Ivan Dmitriç arasındaki fikir çatışmalarından oluşuyor. Aslında başından beri yaptığı konuşmalardan keyif alan doktor, Dmitriç'in fikrine hiç bir zaman katılmamakta ısrar ediyor. Zamanla bu konuşmalar etraftakilerin dikkatini çektiğinde ise, doktor için aslında yeni bir dönem başlıyor denebilir. Etraftaki tek tük arkadaşı ve sağlık çalışanları onu hastalıkla suçluyor ve doktor, Ivan Dmitriç'in haklı olduğunu tam da bunun yüzünden, hastasıyla aynı koğuşa girdiğinde anladı, onun bahsettiği küçümsenmeyecek acıyı ilk defa burada tattı. Bir şeyleri değiştirebilmek icin iş işten geçmişti ve fazla yaşayamayarak felç geçirdi, hayatını kaybetti.
Ve zannımca ölüm sebebi hayatı boyunca tatmadığı acıyla çok geç karşılaştığı için ona ağır geldi, yenik düştü.
Kısa ve etkili bir kitap okumak istiyorum diyenler, buyursun.