2020 5. kitabı
Bu güzel pazar gününe harika bir polisiye roman yorumuyla geldim. Ev de başladığım ancak daha çok iş yoğunluğunun az olduğu zamanlar da hastane de bitirdiğim kitaplardan biri oldu. Bu yazarı ilk defa okudum ve diğer kitaplarını da bulup okumak istiyorum. Jo Nesbo'nun Harry Hole serisinden başka İskandinav Polisiyesi okumamıştım. Bu kitap Harry Hole kitapları kadar başarılı. Öncelikle kitabı okumuyorsunuz arkadaşlar onu net bir şekilde söyleyebilirim. Kitabı resmen izliyorsunuz. Çok akıcı, kurgusu ve işleyişi mükemmel roman. Kitap 500 sayfaya yakın ancak bölümleri kısa tutulmuş. Kitap çok akıcı olduğu için rahat bir şekilde okunuyor. Okurken insan yerin de duramıyor. Hop oturup, hop kalktığım zamanlar oldu.Polisiye sevenlere kesin tavsiyemdir. Evinizden çıkmadan güzel bir şekilde okuyabilirsiniz. Bu arada gerçekten soğuk bir roman. Okurken yanınıza mutlaka sıcak bir çay ya da sıcak bir kahve almayı unutmayın. . . Soğuk bir kış akşamında Stockholm'ün biraz dışında, Mikael Kohler-Frost yalnız başına dolaşırken bulunur, çok hastadır. Hastaneye yetiştirilir. Kayıtlara göre, Mikael yedi yıl önce ölmüştür. Kız kardeşiyle beraber on üç yıl önce kaçırılmış, güvenlikli bir psikiyatri biriminde tecrit edilmiş seri katil Jurek Walter'ın kurbanı olduğu sanılmıştır. Jurek Walter'ı yakalayan dedektif Joona Linna'nın şüphesi doğrulanmıştır: Jurek Walter'ın dışarıda, Mikael ile kız kardeşinin yıllar boyu süren tutsaklıklarında Kum Adam olarak belledikleri bir suç ortağı vardır.
Kum AdamLars Kepler · Doğan Kitap · 2019153 okunma