Lars Kepler
40 DİLDE 14 MİLYON OKUR Soğuk bir kış akşamında Stockholm'ün biraz dışında, Mikael Kohler-Frost yalnız başına dolaşırken bulunur, çok hastadır. Hastaneye yetiştirilir. Kayıtlara göre, Mikael yedi yıl önce ölmüştür. Kız kardeşiyle beraber on üç yıl önce kaçırılmış, güvenlikli bir psikiyatri biriminde tecrit edilmiş seri katil Jurek Walter'ın kurbanı olduğu sanılmıştır. Jurek Walter'ı yakalayan dedektif Joona Linna'nın şüphesi doğrulanmıştır: Jurek Walter'ın dışarıda, Mikael ile kız kardeşinin yıllar boyu süren tutsaklıklarında Kum Adam olarak belledikleri bir suç ortağı vardır. Stieg Larsson’un Millenium serisinin karakterlerini ve sürükleyici olaylar dizisini gölgede bırakmaya hazır bir seri varsa, işte bu o. Lars Kepler güçlü sezgileri, stratejik dehası olan, hassas, olağanüstü başkahraman Joona Linna’yı yaratıp karşısına Hannibal Lecter kadar zorlu ve hesapçı bir düşman koyuyor. Booklist Kum Adam insanın sinirlerini hünerle geriyor. Kısa, güçlü bölümleri ve her yerde gizlenen hayaletleriyle, Kum Adam dur durak bilmeyen bir gerilim. The New York Times
Kitabın Konusu:
472 sayfa

8/10 puan verdi
Bu güzel pazar gününe harika bir polisiye roman yorumuyla geldim. Ev de başladığım ancak daha çok iş yoğunluğunun az olduğu zamanlar da hastane de bitirdiğim kitaplardan biri oldu. Bu yazarı ilk defa okudum ve diğer kitaplarını da bulup okumak istiyorum. Jo Nesbo'nun Harry Hole serisinden başka İskandinav Polisiyesi okumamıştım. Bu kitap Harry Hole kitapları kadar başarılı. Öncelikle kitabı okumuyorsunuz arkadaşlar onu net bir şekilde söyleyebilirim. Kitabı resmen izliyorsunuz. Çok akıcı, kurgusu ve işleyişi mükemmel roman. Kitap 500 sayfaya yakın ancak bölümleri kısa tutulmuş. Kitap çok akıcı olduğu için rahat bir şekilde okunuyor. Okurken insan yerin de duramıyor. Hop oturup, hop kalktığım zamanlar oldu.Polisiye sevenlere kesin tavsiyemdir. Evinizden çıkmadan güzel bir şekilde okuyabilirsiniz. Bu arada gerçekten soğuk bir roman. Okurken yanınıza mutlaka sıcak bir çay ya da sıcak bir kahve almayı unutmayın. . . Soğuk bir kış akşamında Stockholm'ün biraz dışında, Mikael Kohler-Frost yalnız başına dolaşırken bulunur, çok hastadır. Hastaneye yetiştirilir. Kayıtlara göre, Mikael yedi yıl önce ölmüştür. Kız kardeşiyle beraber on üç yıl önce kaçırılmış, güvenlikli bir psikiyatri biriminde tecrit edilmiş seri katil Jurek Walter'ın kurbanı olduğu sanılmıştır. Jurek Walter'ı yakalayan dedektif Joona Linna'nın şüphesi doğrulanmıştır: Jurek Walter'ın dışarıda, Mikael ile kız kardeşinin yıllar boyu süren tutsaklıklarında Kum Adam olarak belledikleri bir suç ortağı vardır.
10/10 puan verdi
Harika bir polisiye okudum. Hatta okumadım izledim sanki. Her satırı heyecan doluydu. Kitabın ilk sayfasından itibaren kendinizi olayların akışına kaptırıyorsunuz. Fakat ne yazık ki serinin dördüncü kitabı Kum Adam. Üçüncü kitabı yayınevi atlayıp bunu çevirmiş. Lars Lepler'i diğer polisiye yazarlardan ayıran bir özelliği var. Her ne kadar dedektif Joona Linna serisi olarak geçse de, okuduğum her 3 kitapta da ana karakte farklı. Yani Joona Linna yan karakter olarak karşımıza çıkıyor her kitabında. Bu kitapta da ana karakter Saga. Her ne kadar polisiye bir kitap olsa da, duygusal satırlar da barındırıyordu. Bir babanın pişmanlıkla dolu geçmişi. Kızının kaybolduğu gün, onu tartaklaması, bağırıp ağır laflar söylemesi. On üç yıl boyunca süren bir vicdan azabı. Kitabın sonuna bakmamak için kendimi zor tuttum, baba kızına kavuşabilecek mi diye? Ayrıca kitapta en sevdiğim karakter Saga oldu. Birçok kişinin hayalindeki polis memuru. En azından benim için Kitap çok ustaca kurgulanmış. Okurken o gerilimi, o heyecanı hissediyor ve kendinizi bir anda hapishanenin içinde buluyorsunuz. Seri katille başbaşa kalıyor, onun nefesini ensenizde hissediyor, korkularınızla yüzleşiyorsunuz. Yazarın açık ara en güzel kitabı bu. Hatta ilk iki kitabı okumasanız da olur. Bu kitapta çok zeki bir seri katille karşı karşıyayız. Kitabın sonunda yapmış olduğu planları okurken ağzım açık kalakaldım. Tüm polisiye severlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
9/10 puan verdi
Joona Linna serisinin 4.kitabı Kum Adam; zihinde görselleştirmeyi sağlayan yalın, akıcı anlatımı, bir seri katilin hayranlık uyandıran akıl oyunları, merak ve gerilimi canlı tutan ve anı unutturan kurgusu ile soluksuz okuduğum çok etkileyici bir kitaptı. Ana karakterin geçmiş yaşantısına dair önemli bilgilerin ve karakter gelişiminin anlaşılması
Kum AdamLars Kepler · Doğan Kitap · 2019113 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.