İlk Yayın Tarihi:
Şubat 2022
Doğan Kitap
Türler:

2023 34. kitabı
Lars Kepler / Tacizci Aksiyonu ve gerilimi hiç bitmeyen, soluksuz okuduğum bir polisiye oldu #Tacizci. Katili asla tahmin edemiyor hatta kişilerin bağlantılarını bile bulamıyorsunuz. 559 sayfalık bir kitabın başından sonuna gerilimi yansıtabilmek kolay olmasa gerek. İsveçli karı koca olan yazarlarımız bu işi çok güzel başarmışlar. Sadece kitabın sonunda önemli bir karakterin sonunu biraz anlamsız buldum. Onun dışında müthiş keyif aldım kitaptan. Türü sevenler için değişik bir okuma deneyimi olacağını düşünüyorum. Polise gönderilen bir videoda, bir kadının penceresinin dışından kayıda alınmış görüntüleri vardır. Dedektif Başkomiser Margot görüntüleri izlemesine rağmen, ne kişinin kimliğine ne de başka bir ipucuna ulaşmıştır. Gelen bir ihbarla videodaki kadının cesedine ulaşılır ve vahşete bakınca Margot’a göre bir tacizciyle karşı karşıyadırlar. Margot, davaya yardım etmesi için konusunda uzman olan psikoterapist Erik’den yardım ister. İkinci görüntü geldiğinde daha detaylı bir incelemeye başlar ama maalesef yine başaramazlar. Erik ölen kadınların cesetlerinin son şekillerine bakınca, dokuz sene önce katıldığı bir davayı ve o zamanki katili hatırlar. Olaylar aynı şekildedir ama o zamanki katil şimdi akıl hastanesinde kontrol altındadır. Acaba dokuz sene önce yanlış kişi mi tutuklanmıştır? Olaylar arapsaçına döner ve bir türlü tacizciyi bulamazlar. Ta ki dördüncü kurbana kadar. Dördüncü kurban okları birisine yönlendirir ve onun katil olduğuna karar verilir. Buna inanmayan eski bir dedektif olan Coona olayın peşini bırakmaz ve gerçekleri ortaya çıkarmak için her bilgiyi değerlendirip her şeyi göze alır. Kovalamacalar, yaşanılanlar, acabalar soluksuz okutuyor. Kitabı okuyanlar uzun bir süre karanlıkta dışarıya bakamayacaklar. Keyifli okumalar…
Puan vermedi
#LarsKepler #Tacizci #DoğanKitapYayınları Bir tacizci için birini takip etmek uyuşturucu bağımlılığı gibiydi.. Buna son vermek imkansızdı..!! Bir tacizci kurbanıyla her zaman hayali bir bağ kurar. Ve kendisini bunun gerçek ve karşılıklı bir ilişki olduğuna inandırır.. * * * * * * * * * Merhaba arkadaşlarım 🪽 Kum Adam ve Hipnozcu’yla uluslararası çok satanlar arasında yerini alan Lars Kepler, serinin diğer kitaplarından da tanıdığımız Dedektif Joona Linna ve de hipnozcu Erik Maria Bark ile “TACİZCİ” eseri ile bir kez daha karşımıza çıkıyor.. Suçun ve suçlunun psikolojisi temeli üzerine şekillenip biz okurlar ile buluşan eser, bir suç anlatısı olarak karşımıza çıksa da ,gizem, aksiyon, polis ve teşkilat prosedürleri, psikolojik gerilimi ve fazlasını barındırıyor bünyesinde.. Kepler, birçok anlatıyı ve de konuyu incelikleriyle kapsamlı bir şekilde ele alırken, sayfalar cevrildikçe biz okurları; Yanlış ipucu kırıntıları , Kızgın gangsterler, Herkesin birbirinden sakladığı sırlar, Grup seks partileri, Uyuşturucu yuvaları, Kıskanç mesai arkadaşları ve fazlası karşılaşıyor.. Lars Kepler hikâyesinde, aksiyon ve gerilimin etkisini giderek yükselip artırırken, sayfalarında bir o kadar parmaklarınızın arasından kayıp gitmesini sağlığor.. Karakterler arasındaki diyaloglar, olay örgüsünün açıklamaları, vakanın analizi, kan ve şiddet ve bir suçlunun zihninin en karanlık köşelerinin yüzeye çıkmasını ,güzel bir okuma deneyimi kazandırmak amacıyla biz okurlar için harmanlanıyor.. Tüm bunların içinde; Kâtilin kurbanlarını araması ve polisin de kâtile ulaşması çabaları - çalışmaları bir hayli karmaşık ve de zorlu bir yolculuk gibi görünse de bu dolambaçlı yollar biz okurları gizemin tam içine çekmeyi başarıp doyum noktasına getiriyor, okumanın vermiş olduğu
2022 52. kitabı
Tacizci Joona Linna serisinin 5. kitabı. Yani anlayacağınız gibi seriye bodoslama dalış yaptım. Peki bundan şikayetçi miyim? Asla! Polisiye kitaplarda olaylar bağımsızsa eğer ben dedektifin özel hayatında ne olmuş diye sorgulamıyorum. Evet başına ne geldi de böyle oldu? diyorum ama bunun yerine o ana ve olaylara odaklanmayı tercih ediyorum. O yüzden ben çok zorlanmadan okudum. Ama siz ben bu dedektif ne yaşamış? Nerden nereye gelmiş? Neler yapmış? Ben bilmeden yapamam diyorsanız o zaman serinin diğer kitapları ile başlayın kitaba. • Psikopat Tacizcimiz kurbanlarını evlerinde yalnız iken filme alır ve eş zamanlı olarak hem internete yükler hem de İsveç polisine yollar. İlk film ile işin ciddiyetini anlayamayan polisler filmdeki kadını vahşice bir cinayete kurban gitmiş olarak bulur. Ve cinayetlerin ardı arkası kesilmez. Bu göreve dedektif Margot Silverman atanır ama gelen her film ile eli kolu bağlanır. Kurbanın eşinin olay yerine verdiği hasar ve hiçbir şeyi hatırlamaması üzerine Margot, Hipnozcu Erik Maria Bark' dan yardım ister. Erik hipnoz sırasında, kurbanın bulunduğu pozisyonu öğrendiğinde bir anda geçmişin ağırlığı omuzlarına yüklenir. Kendi soruşturmasını yürütmek için bu durumdan dedektife bahsetmeyen Erik için işler içinden çıkılmaz bir hal alır. Uzun zamandır ortalıklarda olmayan Joona Linna da soruşturmaya dışarıdan dahil olduğunda nefessiz okuyacağınız bir süreç başlıyor. • İlk olarak katilimiz belli olana kadar tahmin edemedim. Ben hep bu kişi de bir şey var bak Şule Sarılmışer Nuray'ım diyerek başkasına diktim gözlerimi ama tabi benim dediğim olmadı. Kitabı sevdim ama daha kısa olsa bu kadar uzatılmasa daha güzel olurmuş
#okudumbitti
2022 23. kitabı
Şöyle kahvemi yanıma alayım, okkalı bir İskandinav polisiyesi okuyayım diyorsanız, bence Lars Kepler doğru adres. 500 sayfa üzerinde olan uzun soluklu polisiyelerin göz korkutan bir yanı vardır. Acaba betimlemeler uzun mu, konu sapmaları, zaman kaymaları ya da gereksiz detayları var mı, bunları düşünmeden edemezsiniz. İlk birkaç bölüm gidişatı az çok belli eder. Doya doya bir polisiye okuyor ve ara ara gerilmenize neden olan unsurlar yaşıyorsanız -ki benim için son derece rahatsız ediciydi- işlenen konunun aksine son derece keyifli zaman geçirmiş oluyorsunuz. Birçok okurun, hiçbir gerilim vaat etmemesine rağmen gerilim olarak nitelendirdiği o çerez kitapları bir kenara bırakıp bu kitabı okumalarını tavsiye ederim. Kadınları gizlice izleyerek videoya çeken, çektiği videoyu eş zamanlı olarak hem internete hem de İsveç polisine gönderen ve yüklediği videolar izlendiği sırada kurbanlarını canice öldüren psikopat bir seri katilimiz var. Soruşturmaya anında dahil olan komiser Margot ve yardımcısı Adam için dakikalarla yarış başlar. Kısacık videolardan kurbanların yerini ve kimliğini tespit etmek imkansızdır. Durum böyle olunca Margot, polisle birlikte çalışan Erik’ten yardım ister. Erik, travma uzmanı, uluslararası klinik hipnoterapisti ve psikiyatristtir. Cinayetler işlenmeye devam edip araştırmalar derinleştikçe dokuz yıl önceki vakaya dair bir ipucu bulunur. İlk başta ‘eyvah bilindik, tanıdık bir kurgu okuyacağım’ dedim. Öyle bir hissiyat oluştu ve tadım, heyecanım kaçtı. Ama bölümler ilerledikçe kurgu 180 derece yön değiştirdi. İsveç polisiyesini ve yapımlarını (dizi, film) çok seviyorum. Bunun en büyük nedeni az evvel bahsettiğim dönemeçler. Kaotik atmosferi ve kompleks kurgusu, finali, gizemi vs. hepsi bir bütün. Sonuç itibariyle “Polisiye-gerilim” kategorisinde son
2022 43. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2022 14:15
Joona Linna serisinin 5.kitabı Tacizci, psikolojik rahatsızlıkları merkezine alan konusu, zihinde canlandırmayı sağlayan anlatımı ve çok boyutlu kurgusu ile merak ve keyifle okuduğum bir kitap oldu. Kaçış ve takip sahnelerinde; bulunulan bölgeye dair unsurların derinlemesine detaylandırılması zaman zaman okuma hızımı yavaşlatsa da, farklı bakış açılarından yansıtılan olay örgüsü, psikolojik rahatsızlıklara dair kısa bilgilendirmeler, derinlikli oluşturulan karakterler ve travmatik geçmiş yaşantılarla kurulan bağlantılar hikayeye dair merak unsurunu canlı tutuyor. Hipnozcu ile başlayan seride her kitap ayrı bir olayı işlese de;Joona Linna ve Saga Bauer'in arka plandaki hikayelerinin anlaşılması için sıra ile okunması gerektiği düşüncesindeyim. Ulusal Suçları Araştırma Birimi'ne bir video gönderilir.Bir kadının günlük yaşantısına dair kısa bir kesit sunan video, İsveç Polisi tarafından ilk başta ciddiye alınmaz. Ancak kadının vahşi bir şekilde ölü bulunması ile birlikte "Seri Katiller ve Tacizciler" alanındaki yeni uzman Margot Silverman harekete geçer.Seçtiği kadınları gizlice takip eden ve öldürmeyi planladığı anda video gönderen bu kişinin bir seri katil olduğu anlaşılır.Hipnoz alanında uzman olan Psikoterapist Erik Maria Bank'ın soruşturmaya dahil edilmesi ile birlikte, 9 sene önce işlenmiş bir cinayet ile bu dava arasındaki benzerlik gözler önüne serilir. Aynı zamanda öldüğü kabul edilen dedektif Joona Linna'nın geri dönmesi;karanlık sırlarla dolu bir geçmişin gün yüzüne çıkmasına sebep olacak , gizem, gerilim ve heyecanın iç içe geçtiği bir kovalamacanın başlangıcını oluşturacaktır. Seride favorilerim Hipnozcu ve Kum Adam olmaya devam etse de, ilmek ilmek işlenen olay örgüsü, Joona Lina ve Saga Bauer gibi okumaktan çok keyif aldığım karakterleri ve çarpıcı
2022 26. kitabı
Polisiye kitaplarından ne bekleriz? Bir kere merak olmalı, heyecan olmalı ve en önemlisi de gerçeğe uygun olmalı. Sonlara doğru deliller usul usul ortaya çıkmalı, pat diye bir isim ortaya atılıp katilin o olduğuna inanan polisler olmamalı mesela. Bir okur kaşlarını çatarak hadi canım dememeli. Baştan sona en ince detaylara yer verip, son sayfalarda çözüme giden yolları kestirip atmamalı. Tüm bunlar kurguyu baltalayan nedenlerden biri değil midir sizce? Maalesef yukarıda yazdığım bazı durumlar bu kitapta mevcut. Bir kere hipnoz sayesinde cinayetlerin çözüme ulaşması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Yazar hipnoza inanıyor olabilir ama ben gerçekle bağdaştıramadım. Katilin ismi bende şok etkisi yarattı ama sadece soyadı olmadan tek bir isimle katil bu denmesi bana inandırıcı gelmedi, ki polis memuru hemen inandı. Yani olayı araştırırken bir isim duyuyorsunuz ve hemen o kişinin katil olduğuna körü körüne inanıyorsunuz. Örneğin biri size Nuray katil dese, siz de hangi Nuray diye sormaz mısınız? Şüphelinin ismi verildiğinde, "ya öyle mi, katil bu demek, hemen yakalayalım" denmesi bana basit ve saçma geldi. Bunun aksine delilerin sunulup duruma göre harakete geçilmesi daha mantıklıydı. Tüm bunlar kitabın son 100 sayfasında geçiyor. Yani çözüme giden yolda yazar acele etmiş ve hata üstüne hata yapmış. Asıl önemli noktaları yüzeysel geçip, gereksiz bulduğum bölümleri detaylandırmış. Son 100 sayfadaki hatalar yüzünden kitaba kötü de diyemeyiz çünkü dünyaca ünlü yazarlar da hata yapılır ve Kum Adam gibi başarılı bir polisiye yazabilen kaliteli yazardır kendisi. Joona Linna serisi; Hipnozcu İnfazcı Ateş Şahidi Kum Adam Tacizci Sıralama bu şekilde fakat yayınevleri Ateş Şahidi ile Kum Adam'ın sıralamasını değiştirmiş. Son olarak Ateş Sahidi'ni okumuştum fakat Kum Adam'ın
Kıskançlık ve Takıntı
2022 50. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2022 19:23
Yazarın daha önce Hipnozcu ve İnfazcı kitaplarını okuyup tarzını beğenmiştim. Bu kitabı da diğerleri gibi oldukça sürükleyici. Kitabın konusunu ilginç buldum,yine genelde tüm polisiyelerde olduğu gibi bir seri katil var. Katil kadınları onlardan habersiz izleyip kameraya alıyor ve paylaşıyor ardından da cesede bir şekil verip bir hatıra alarak öldürüyor. Cinayetleri işleyen kişi ise oldukça şaşırtıcı. Kıskançlık kişilik bozukluğuna ulaşabiliyormuş kitapta bunu görüyoruz. Okuyacak olanlara keyifli okumalar diliyorum . Pişman olmazsınız okuyun
Psikoloji
2023 188. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2023 16:47
Tacizci, psikolojik rahatsızlıkları konu alan, çok boyutlu yapısıyla başarılı bir polisiye kurgu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yazarla ilgili olarak Lars Kepler, gerçek hayatta İsveçli Alexandra ve Alexander çiftinin takma adıdır. Kitabın konusuna gelecek olursak; Ulusal Suçları Araştırma Birimi'ne gönderilen bir videoda bir kadının günlük yaşantısından ufak bir an sunulur. Polis ilk başta bu videoyu ciddiye almasa da sonrada bu videodaki kadının vahşice öldürüldüğü ihbarını alır. Seçtiği kadınları gizlice takip eden ve kurbanlarını öldürmeden hemen önce videoya alan katili araştırmak üzere Margot Silverman görevlendirilir. Davanın seyriyle beraber soruşturmaya dahil olan psikolog ve hipnozcu Erik Maria Bank ile dokuz yıl önce işlenmiş bir cinayet ile davadaki cinayetler arasından bir bağlantı bulunur. Bu cinayetler taklitçi bir katilin işi midir yoksa katil geri mi dönmüştür? Aynı zamanda öldü sanılan Joona Linna'nın da soruşturmaya destek vermesiyle karanlık sırlarla dolu geçmiş gün yüzüne çıkacak, bu durum gizem, gerilim ve heyecan dolu bir kovalamacanın başlangıcı olacaktır. Heyecanla okuduğum bir kitap oldu. Ancak bilmeden başladığım bu kitap Joona Linna serisine ait bir kitapmış. Serinin kitapları birbirinden bağımsız olsa da arka planda anlatılan hikaye kitabı okurken biraz hava da kalmıştı, sebebi de yanlış kitaptan başlamış olmam. Ancak buna rağmen kitabı okumayıp resmen ben yaşadım. Nefesimi tutarak kurtulabilsinler diye bekledim...
2026 4. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 00:00
Yazarın kitaplarını okurken çok inişli çıkışlı hisler ile okuyorum. Kitabının bir sayfasında sıkılırken, öbür sayfasını soluk soluğa okuyorum. Seviyorum mu sevmiyorum mu ben de emin değilim. O kadar detaylı yazıyor ki insanı boğuyor, bir yerden sonra eh yeter be dedirtiyor. Detay severim, detaylara çok takılmam ama bu yazarınki gerçekten aşırı. Kurguya hiçbir katkısı olmayan kişiler ve olaylar hakkında bile aşırı detaylı yazıyor. Yani detayın bile bir sınırı olmalı. Bir süre sonra umursamadan okuyorum. Ayrıca kitaplarındaki uyuşturucu baronlarıyla, insan kaçakcılarıyla polisin girdiği çatışmalar da çok uzun ve sıkıcı. Bütün kitaplarındaki en güzel kısmı ve bütün gerilimi hep son 100 sayfaya sığdırıyor. Yani en heyecanlı kısımlar son 100 sayfada hep. Oralara gelene kadar kitabı uzattıkça uzatıyorlar bu da yine can sıkıcı bir durum. Gelelim bu kitaba; aksiyonu yüksek bir kitaptı. Temponun düştüğü zamanlar oldu. Katil tahmin edilebilirdi. Yine sıkılmak ve sevmek arasında gittim geldim. Aslında konusu çok güzel ama yazarlar konuyu uzatarak bir şekilde kitabı sıkıcı yapmayı başarıyorlar. Son 100 sayfadaki heyecan olmasaydı daha düşük puan verecektim. Bu puanı sadece son 100 sayfa hak ediyor.
2022 37. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2022 11:10
tacizci #larskepler Düşün evinizde, en güvende olduğunuz yerdesiniz. Ama belki de eviniz o kadar güvenli değildir. Kim bilir. Birileri sizin gizlice videolarınızı çekiyor, sonrada polislere gönderiyor ve dakikalar içinde sizi vahşice öldürmeyi planlıyor olabilir. Olaylar tam olarak böyleydi saplantılı bir tacizci kurbanlarını seçmesinde tek bir ortak noktası vardı. Bu tacizci nin kim olduğunu bulmak için başlatılan soruşturmanın başında da hamile dedektifimiz Margot Silverman vardır. Uzun zamandır ortalarda görünmeyen Joona' yi bulup ve Joona'nin travma uzmanı, hipnozcu Erik Mari Bark'tan yardım istemesiyle Sır perdeleri yavaş yavaş aralanır. zorlu yollardan geçen kahramanımızın başına gelmeyen kalmaz tabii ki. Tacizci Kurgu olarak güzeldi merakla sonuna kadar okudum hatta betimlemeler cok güzeldi yaşanan sahneleri gözümde rahatlıkla canlandırabildim. Heyecanla okuduğum bir kitap olsa da mantığa uymayan şeyler de vardı. Bazı yerlerde anlam karmaşası yaşadım. Yeri geldi aynı sayfaları tekrar tekrar okudum. Hele sona gelince büyük bir üzüntü yaşadım. Joona ile ilgili. Bu olayın Kahramanı kesinlikle o olmalıydı ama tam tersi oldu.

Lars KeplerYazar · 5 kitap
Lars Kepler, aslen İsveçli olan yazarlar Alexander Ahndoril ve Alexandra Coelho Ahndoril adlı yazarlar tarafından kullanılan isimdir.