2020 24. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2020 01:49
"Herkesin öyle bir hikâyesi yok muydu? Başlayıp da bitiremediği.. Çünkü kimsenin dinlemediği. İçine atmak, diye bir şey varken, anlatmaya ne gerek vardı?" • Size iki farklı Derda'nın hikayesinin anlatıldığı bir romanla geldim bugün. Biri erkek biri kadın iki farklı Derda... Ve ikisi de çok ayrı hayatlar yaşıyor, çok farklı yerlerden vuruluyor ve yıpranıyorlar. İkisi de çocukluklarını asla yaşayamıyor. Biri altı yaşında annesini kaybediyor, babası hapiste. Diğeri annesi tarafından (ki bu kadına anne denebilirse) 11 yaşında okuldan alınıp kocaman bir adama satılıyor başlık parası başlığı altında. Kitapta her türlü sinir bozucu şeye rastlıyoruz, çocuk gelin vakaları, uyuşturucu bağımlılığı, şiddet, tecavüz ne ararsan var. Şu dönemde böyle bir kitap okumak ne kadar mantıklı bilmiyorum ama düşünürsek bunlar hayatın gerçekleri ve bizler ne kadar kulağımızı kapatsak da bir yerlerde bunları yaşayan insanlar var. Ben en çok kitabın sonunu sevdim. Öyle güzel bitti ki beni benden aldı. Keşke ayrıntılı anlatabilseydim ama okumak isteyenlere haksızlık etmek istemem. Hakan Günday'ın okuduğum ilk kitabıydı ve ben özellikle kitabın akıcı olmasını sevdim. Diğer sayfada neler olacak diye heyecanla çevirdim sayfaları. Tavsiye edeceğim bir kitap doğrusu. Peki aranızda bu kitabı okuyup bu iki Derda ile tanışanlar var mı ? • "O, hayatım boyunca tanıdığım, aşık olunacak tek adamdı." • "Yanlarından geçiyorum. Buradayım, aralarında. Ama hiçbirinin umurunda değilim. Görmüyorlar bile beni. Hepsi de kör olmuş." •
AzHakan Günday · Doğan Kitap · 201926,9bin okunma