···Okunma: 11 Nisan 2020 23:10 Hayata dair bir kurgu hikaye üzerine yazılmış bir kitap. Okurken fark edeceğimiz ve aydınlanacağımız çok güzel noktalar var. Mesela birisi özgür olmak istiyorsan bir kendine inan ve seni engelleyen bütün gelenek, ritüel veya sözlere kulak asma. Her insan kapasite olarak benzer özelliklere sahiptir. Önemli olan onu kullanabilmek, fark edebilmek.
Kitap bir Martı üzerinden kurgulanmış. Martı Levington sıradan bir martı değildir. Öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen bir martıdır. Ve hal böyle olunca çevresindeki martılar onu yadırgarlar. Sen de bizim gibi olsana ne diye bir martının yapaöayacağı şeyleri deniyorsun derler. Ama Levington pes etmez ve istediği ulaşmak için çalış. Gün gelir Martı levington olağanüstü şeyler yapmaya başlar. Ama bu olağanüstülük sıradan martılara göredir ve bir martı isterse bunları yapma kapasitesine sahip olduğu halde martı levingtonun yaptıkları onlara olağanüstü gözükür. Ve hikayenin bir bölümünde levington seçilmiş martıdır artık... gerisini okuyun ilk 30 sayfa biraz yavan gelebilir ama pes etmeyin sonrası çok güzel... Hayatta böyle değilmi zor ama pes etmezsen çok güzel