Puan vermedi·132 syf.····Okunma: 19 Nisan 2020 12:09 İnilti , 1964 yılında basılmış çok eski bir kitap. Mezat sayfalarında karşıma çıkan 400-500 liraya satılan beni meraklandıran kitaptı. Araştırdığımda nadir kitap olduğunu 1000-2000 lira fiyat koyduklarını görmüştüm. Daha sonra e-kitap olarak karşıma çıktı ve ekran üzerinden okumayı pek sevmesemde merak edip okumaya karar verdim.
Kitabı Bakırköy Akıl ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bir süre görev yapmış öğretmen Bedia Tuncer hastaların şiirlerini derlemesiyle oluşturup yayınlamıştır.
Bu kitapta onlara sevgilerini, nefretlerini, üzüntülerini, acılarını, özlemlerini, haksızlığa karşı direnmelerini şiir halinde yazıya dökme fırsatı verilmiş ve onlarda bunu yapabilmişler. Tamamen duygularını, hasta olan akıllarından, gönüllerinden geçenleri kağıda dökmüşler yani çok üst düzey edebi eser beklentisi olanlar yanlış adrestesiniz..
Kitapta okuduğum şiirlerin kimisinde hüzünlendim kimisinde gülümsedim. Ben sevdim kitabı.
Son olarak Bedia Tuncer'in ön sözünün bir kısmını paylaşmak istiyorum;
"Bu çevreye yardım etmek ve bambaşka dünyaları olan hastaları yakından tanımak benim için kaçınılmaz bir istek olmuştu.
Ödevimin dışında hastalara daha çok yaklaşma fırsatını bulup aralarında hislerini yazı ile dile getiren kabiliyetlerin bulunduğunu sezdim. Bu arada yayınlamaya değer şiirleri derledim. Onların dünyasını tanımak, bana onların hiç de sanıldığı gibi tamamen unutulmaya mahkum insanlar olmadığı gerçeğini kabul ettirdi."
Keyifli okumalar...