2020 15. kitabı
KİTAP TAVSİYEM "Sen nasılsın?" "Oya Özer" ALINTILAR Ertelediğin her şey zamanla birikti ve sen hayal ettiğin her şeye şimdi çok uzaksın... Şimdi,herkesi bir kenara bırakarak aslında senin acılarının,seni nasıl beslediğine bakmalısın... Halden anlamayana Hali anlatmanın,nesi muhabbet? Doğru insan,doğru ilişki aradığın kadar,kendini aramadın hiç bir zaman... Sence neydi sevmek? Gözün gördüğünü de insan zannedersin de,insanı tanımak zor... Vazgeçtiğin hayallerinden kimi suçluyorsun? Bilmedi hiç sevmeyi, Bilseydi Seviyor musun? Diye sormazdı Bilseydi Hiçbir vakit Dokunmadan,konuşmadan Sevebilmeyi daha çok severdi... Aşk,kalemiyle yazanların değil,yüreğiyle sevenlerin işidir... Hayata karşı cimri olursanız,hayatta size karşı cimri olacaktır... Evrenin dili,tamamen enerji üzerinden çalışır... Ve aslında,ne zaman susman gerektiğini,ne zaman gitmen gerektiğini iyi bileceksin... Herkes,şahsına olanı yaşamaya geldi unutma!... Kalp dilinden geçmeden,dilinin söylediği çok da bir şey ifade etmiyor... Ne çok kırılmışlığı toparlayamamanın öfkesini,canını yakanı bırakamamanın ne zordur sırtında taşıması... Hiçbir duygu,insanın kendine verdiği zarardan daha ağır değilmiş... Sahip olmanın sevmek olduğunu zannedersin... Soğuktur duvarlar Tıpkı arkanı döndüğünde Kalakaldığım boşluk gibi... Yüreği cesur olanın,eyvallahı olmazmış... Ne sen ne de ben aynı dili biliyoruz Mesele kalp diliydi Lakin onu duymayı hiç bilmedik... Gecenin,her şeyin üstünü örttüğünü söylerler.Bense her şeyi daha çok ortaya çıkardığına inanırım... Her nedense ertelenen gün kâr sayılıyor... Birbirimizi sevdiğimiz halde aylarca itiraf edememiştik... Dünyanın en etkili öğretmeni davranıştır... KİTAP HAKKINDA Ezbere yazılmış kitaplardan farklı,örneklerle desteklenmiş,canınız sıkılmış da bir dost sizi ziyarete gelip,sen bunları yaşıyorsun çünkü....bunları yapmıyorsun,çok kafana takıyorsun,sence sevmek ne?hayatına neyi çekmek istiyorsun?içindeki yaralı çocuğu kucaklamaya hazır mısın?kendini hergün zehirlemekten vazgeçebilir misin? Diye sizinle konuşur ,dertleşir gibi yazılmış.Kötünün içinde iyiyi bul,iyinin içinde kötü olma diyor.Samimiyet maskesi takanlardan uzak dur diyor.Eski zamanlara takılı kalma,affet,kendine bir mektup yaz,korkma,anı yaşa,kendini erteleme,karanlıktaysan bile kendi ışığını bul... Herkese koşmaktan kendine geç kalan bir siz değilsiniz,her şeyi kafaya takan,çözüm bulamayan bir siz değilsiniz.E peki ne yapmak lazım o zaman diye sorduğunuzu duyar gibiyim.Onun cevabını da bu kitabı okuyarak yazarımız Oya Özer'den alın diyorum... Keyifli,farklı,akıcı,bir solukta okuyup bitireceğiniz bir başucu kitabı. Hergün bir doz alınmasını tavsiye ederim Sevgiler ZeHra Gaylan
Sen Nasılsın?Oya Özer · Az Kitap · 202024 okunma