Merhaba :)
Sabahattin Ali'nin eşsiz eserlerinden biriyle geldim.
Birbirinden anlamlı öykülerden oluşan kitap içinde bir çok düşündürücü ve öğretici olaylar barındırıyor. Dili öykü tarzında yazıldığı için daha anlaşılır ve oldukça akıcı. Bir dip not eklemek istiyorum yazarın romanlarındaki dili de oldukça akıcı ve anlaşılır sadece yazdığı dönem dikkate alındığı zaman halk arasında eski Türkçe denilen dil, kelime ve hecelerin tavır ve tarzına sıkça rastlıyoruz.
Bu kitapta ise biraz daha halkın içinden anlatılıyor. Öykü kitaplarında dünyada ve ülkemizde kimlere gitmemiz gerektiğini biliyorsunuz ama bu kitapta inanılmaz başarılı. Sabahattin Ali'nin mesleki çeşitliliğinin adeta renk cümbüşü gibi olduğunu kanıtlıyor. .
.Öyküler arasında en beğendiğim kitaba da adını veren #değirmen oldu. Bende çok güzel hisler uyandırdı. Unuttuğum bazı güzellikleri hatırlattı. Bir baharın gidişini seyretmenin hiçte fena bir şey olmadığı gibi. Aklı selim olmanın altından bile değerli olduğunu ve zaafların insanların sonunu getirdiğini. Bunun dışında Değirmen'i okurken aklıma hep Çingeneler Zamanı filmi geldi. Daha arka kapağı okurken kulağımda Goranbregovic'in o muhteşem sesi yankılandı ve Ederlezi nidaları eşliğindeki kandilli nehir sahnesi. Okuyun! Mutlaka!!!