···Okunma: 20 Nisan 2020 11:04 Rahmetli Emin Işık'ın daha evvel okuduğum Aşk-ı Meşk Etmek, Devleti Kuran İrade ve Kuran'ın Getirdiği isimli kitaplarından düşünce olarak biraz daha yüzeysel olmasına rağmen gönülden gelen bir sesle yazılmışçasına yine sonuna kadar okuttu kitabını. Nasıl okutmasın ki? Günümüzde maneviyata duyulan, insanların içinde içten içe artan bir ihtiyaç, ve bu tarz dolgun kitaplar yazacak muellifimizin çok olmamayışı ve/veya saklı köşelerde kalmış olması nedeniyle kitap bu alanda az da olsa bir eksiği kapatıyor. Kitap belkide günümüzde en tahrif edilmiş, en yanlış anlaşılmış "KULLUK" kavramını açıklamaya çalışıyor. "Nedir? Kul nasıl olunur? İyi bir kul olmak için ne yapmak gerekir?" gibi sorulara cevaplar arayıp bulmaya çalışıyor.
Günümüzde insanın yaşadığı ortamın tabii bir sonucu olan nefsinin azgınlığını insana göstermeye çalışıyor. İnsan hem nefsine hem Allah'a (cc.) kul olamaz diyor, Allah'a (cc.) kul olmaya davet ediyor.
Bunun yanı sıra günümüzdeki güncel meselelere de değinmiyor değil. Aile müessesenin yıkılmasından tutun gençlerin başıboşluğunun sebeplerini irdelenmesine kadar...
Bu alanda şevkli gönlü güzel insanın, günümüz dünyasında insan-ı kamil olup olamayacağını irdelemiş ve modern bir derviş ve insan-ı kamil olabileceğini söylüyor. Satır aralarında yolunu yordamını gösterecek reçeteler serpiştirmiş.
Yazar Rahmetli Emin Işık kitabın sonunda iman meselelerine ağırlık verip, imanın altı şartını da kuran ve sünnete dayandırarak açıklamaya çalışmış.
Bendeniz kitabı ana hatlarıyla sunmaya çalıştım. Gerek böyle kitapların az oluşu gerek günümüz insanının bu tür kavramları bilmeye yaşamaya olan ihtiyacı sebebiyle okumanızı tavsiye ediyorum. Yaklaşık 9 ay evvel asude-ı baharlar ülkesine göçen Emin Işık'a Allah'tan (cc) rahmet diliyorum. İstifade edebilmeniz ümidiyle..
Selametle, huzurla kalın efendim.