2020 2. kitabı
Psikoloji okumayı seven okurlar için güzel bir öneri, Sana Gül Bahçesi Vadetmedim... İsmi sizi aldatmasın, kitap bir aşk romanı asla değil. Kitabı okuduktan sonra, özellikle isminin geçtiği o alıntıyı okuduktan sonra kitabın ismi gerçekten göründüğünden çok daha anlamlı hale geliyor. Greenberg tarafından kaleme alınmış eser, şizofren bir genç kızın akıl hastanesine yatırılışı, tedavi süreci ve topluma yeniden karışma macerasını anlatıyor. Konu itibariyle özellikle Wulf Dorn gibi yazarların benzer kitaplarını okuyanlar ve beğenenler için güzel bir kitap olacaktır. Kitapta gerçekten çok etkilendiğim iki nokta vardı; birincisi elbette ki tedavi boyunca küçük kızı, yarattığı o dili bile farklı olan dünyadan çıkarmaya çalışan doktor ile olan terapi diyalogları... Doktorun sorduğu her soruda siz de düşünüyorsunuz ve şunu fark ediyorsunuz; çocukluğumuzun şimdiki halimizi şekillendirmede ne çok rolü var... İkinci çok etkilendiğim nokta ise genç kızın ailesinin kızı hastaneye yatırırken ve sonrasında neler yaşadıklarını çok çarpıcı cümlelerle anlatılmış olması. Babasının kahroluşunu, annesinin güçlü durup aslında içten içe ne çok savaş verdiğini öyle güzel anlatmış ki yazar... Yazarın kullandığı üslup inanılmaz doğal ve kurgusu bir romana göre çok gerçekçi. Bunun temel sebebi ise kitabın otobiyografik bir kitap oluşu. Yazar da küçük yaşta akıl hastanesinde tedavi görmüş, tüm bunları deneyimlemiş. Kitap normallik kavramını sorgulatan konusu itibariyle de psikoloji sevenleri etkileyecek bir roman. Okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim
Sana Gül Bahçesi VadetmedimJoanne Greenberg · Metis Yayınları · 202119,3bin okunma