···Okunma: 20 Nisan 2020 19:56 Yaşanmış hayat hikayeleri, tarihi romanlar zevkle okuduğum kitaplar arasında olmuştur. Yazarın bu romanını da zevkle okudum. Ancak kurt seyit Atatürk ile ve sonrasında olan döneme katkılarına çok az yer verilmişti. Umarım yazar murka kitabında bunu telafi etmiştir. Seyit ile Şuhura nın aşkını savaş soykırım, ihtilaller , kayıplar ve başladıklari yeni hayatlarındaki hayal kırıklıkları ve geri dönülmez hatalarını güzel bir kurgu ile okuyacaksınız. İkisi de birbiri için ailelerini bırakıp kacmisken ve uzun bir zaman beraber iken evlenmemeleri, başka kadınlar ve hayatlar tercih etmeleri ve bunu imkan ve yanyana iken yapmamaları ayrılığı ve sonrası üzüntüyü hak ettikleri düşüncesi uyandırdı bende. Kitabı okumadan ellerinde olmadan bir ayrılık hayal etmiştim. Hatta seyit kendi eliyle başka bir adamla şhurayı gönderdiğinde yaşadıklarının aşk olduğuna kendimi ikna etmeye çalışsam da olmadı. Şimdi elime murka kitabını aldım. Bakalım yazar anneannesinin hayatını nasıl kurgulanmış. Kitaplı saatler.