Uyanalım ,uyandıralım :)
Sevgili dostlar içinde yaşadığımız dünya; kandıranlar ve kananlar dünyasıdır , artık kandırma bir sanat veya bilim haline dönüşmüştür. Size istediklerinizi yaptırmak isteyenlerin kullandıkları temel taktik hoşlandığınız bir şeyi bulup analiz etmek daha sonra size o yerden yaklaşarak bunun rasyonalizasyonu yapmaktır. Yani çoğumuzun derslerinde başarılı olacağını söyleyerek size en pahallı bilgisayarı satan satıcıdan tutun sizi kurtaracağını söyleyen siyasetçilere kadar hep aynı taktiği kullanırlar. Eskiden etrafındakileri ya da okuduğu kitap kahramanını örnek alan birini toplum kısa sürede yola getirdi çünkü bunların erkisi sınırlı olurdu ama bugün televizyon sayesinde milyonlarca insan aynı anda ve aynı şeylere özendirildiği için toplumun bir baskı gücü kalmadı. Artık tek imgenin modası olması için birkaç ay televizyonda yayımlanması yeterli şöyle bir etrafınıza bakarsanız herkesin dizi kahramanları gibi giyinip davranmaya başladığını görürsünüz. Bu bilgiyi okuduğum paragraf kitabında aydınlanmam için soru olarak koyan kişiye sonsuz teşekkür ediyorum
Eğitim