2020 10. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2020 02:48
-Spoiler içerebilir.- Bu incelemeyi yapmak için bilinçli olarak bir süre beklemek istedim, iyice hazmetmem gerekiyordu çünkü. Öncelikle aşk mı daha hakimdi intikam mı net karar veremiyorum. Okuduğum en kötü, vicdansız karakterdi Heatcliff. Ama ben ona kızamadım. Çünkü onu kimse sevmedi, kimse acımadı ve dolayısıyla ondan başka bir insan olmasını beklemek aptallık olurdu. Ta ki Catherine'e kadar. Onu öylesine sevdi ki belki de Heatcliff sevgi dolu bir insandı ve tüm sevgisini kendisini seven tek kişiye verdi. Bu da hastalık düzeyine ulaştı. Heatcliff kim nasıl der diye düşünmeden sevdi, içinden nasıl geliyorsa tamamen öyle. Bu saf bir tutku düzeyindeydi. Catherine de en az Heatcliff kadar seviyordu. Lakin o başkasıyla evlenmeye karar verdi ve bu da hem kendisinin hem de sevdiceğinin sonunu getirdi. Bu hikayede yaşadıklarını hak etmeyen kişi Hareton'dı. Hikayenin sonunda Cathy'ye kavuşması beni bu yüzden memnun etti. Son olarak Emily Bronte'nin gencecik yaşında kaybedilmiş olması beni derinden üzdü. Biraz uzun oldu, sonuna kadar okuyan herkese teşekkür ediyorum.
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202557,9bin okunma