Beğenmen umrumda değil. Lütfen yorum yap. Fikrini okumak istiyorum.
Ne okuduğunuzu sorgulamıyorum. Bana neden kitap okuduğunuzu anlatın. Niye okuyorsunuz? Gelişmek mi istiyorsunuz? Şaşalı cümleler kurmayı mı istiyorsunuz? Ruhunuzu kemiren sancılardan mı kurtulmak istiyorsunuz? Tarih sahnesinde gezintiye çıkmak mı istiyorsunuz? Yaradılışı mı sorguluyorsunuz? Gerçekten niye okuyorsunuz? Derdiniz nedir? Siz bunu kurcalarken ben de kendime bir bakış açısı kazandırmak istiyorum.
okuyabilmek bana verilmiş en büyük nimetlerden biri geç fark ettim doyamayacağım ,kendimi sorgulayabilmek için kendime sorduğum sorulara cevap bulmak için okuyorum.Her hissin karşılığı maalesef olmuyor ama dili mutlaka var bunu kitaplarda bulabiliyorum okumayana hayretle aklını yitirmemesine şaşıyorum.Hepimiz kayıp ülkelerde bir arayış içindeyiz okuyan doğru yolda ilerliyor okumayan da kayıp üstüne sarhoş...okuyan herkesin doğru yolu bulması duasıyla vesselam.
Bilal Günaydın
Okumayan farkında değil çünkü. Bazen işin içinden çıkamıyorum keşke okumasaydım diyorum 😃 Tabi hemen geçiyor bu dediğim. Amin. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için
Aslında sizin sorunuzun cevabı değil. Belki bu ama bu platform için küçük bir eleştiri olabilir. Okumak her daim kişiye geliştirir, yaşadığı toplumda nitelikli, bir birey olur, hayata objektif bakabilir, insanlığa dair değerler üretebilir tabii... Okuduklarıyla yaşadıkları arasında bağ kurabiliyorsa. Velhasıl demem o ki hayatımızda ne kadar var kitap asıl bunu sormamız gerekir kendimize. Sevgilerle.
Bilal Günaydın
Bence cevap oldu. Kurcalamaya devam. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için.
Anlamak için. Yaşamı, insanı, yaradılışı ve diğer şeyleri. Bir de içimdeki bilme güdüsünü tatmin etmek için.
Bilal Günaydın
Umarım tatmin olur. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için
Kitaplar kanat gibi oluyor da ondan: kilimanjaro'nun karlarında kayarken matmazel noraliya nın koltuğuna aynı gün geçip bir tereddütün romanını okuyabilmeme imkan sağlıyor. Kitapsız yaşayamam demem. Ama nasıl yaşarım; belki akvaryumdaki balık misali tüm evreni fanustan ibaret sanarak ve bana yem vereni tanrı belleyerek; belki daha fenası fotosentez kabiliyetinden dahi mahrum bir ot gibi yaşarım , yaşadığımı dahi bilmeyerek...
Bilal Günaydın
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.